I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kummel i ugn med grädde!
Ett gott och enkelt recept på kummel i ugn med grädde. Servera gärna med kokt potatis eller mos!
Det är så gott med kummel i ugn med grädde eftersom det är en riktigt smakrik och mättande maträtt, som kombinerar den fina och goda kummeln med den len och krämiga sås gjord på grädde. Kummel i ugn med grädde är också en rätt som är lätt att tillaga, och som passar både som en huvudrätt till middagen eller som en lättare lunchrätt, gärna som matlåda.
Smakerna och konsistenserna gifter sig väl i detta klassiska recept på kummel i ugn med grädde. För att göra det riktigt klassiskt, koka lite potatis och servera med gröna ärtor eller kokta ärtor. Jag älskar att servera tillsammans med just potatis, grönsaker och en sås, för att sedan njuta av en riktigt god och mättande måltid.
Kummel tycker jag är en riktigt härlig fisk som är rik på protein, omega-3 fettsyror och vitaminer, vilket gör den till en näringsrik och hälsosam maträtt. Toppa gärna med lite riven ost i detta recept och smaka av kryddningen efter dina preferenser för att få det riktigt gott, jag gillar torkad dragon till.
Kort sagt så älskar detta recept på kummel i ugn med grädde och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kummel i ugn med grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g kummel
- 3 dl grädde
- 1,5 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 st gul lök
- 0,5 msk torkad dragon
- Valfritt men gott: 1 dl riven ost
Instruktioner
- Tina kummeln.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär kummeln i bitar och krydda med salt och peppar. Placera i en ugnsform.
- Grovriv den gula löken och blanda med grädde, dijonsenap, honung och dragon. Häll såsen över kummeln i ugnsformen, och toppa gärna med lite riven ost.
- Ugnsbaka kummeln i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den fått färg och är varm i mitten.
- Servera gärna med kokt potatis och grönsaker.
- Njut av din kummel i ugn med grädde!
Jättegod fiskrätt. Det kommer att bli flera repriser på detta recept!
Väldigt gott.
Jättegott