I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krustader i ugn!
Dessa härliga krustader går enkelt ihop och tillagas smidigt på en plåt i ugnen. Färdiga på 15 minuter.
Jag älskar att bjuda på krustader, och dessa är bland mina absoluta favoriter. Så enkla och goda, med enkla ingredienser och snabb tillagning.
Att göra krustader i ugnen möjliggör att enkelt anpassa hur många man vill ha. Receptet går utan problem att exempelvis dubbla om man skulle vilja det.
Resultatet blir en härligt krispig och fin ostyta som blir perfekt som aptitretare inför en huvudrätt, eller tilltugg till minglet. Servera till gästerna eller njut av dem till exempelvis något gott att dricka.
Eventuella rester förvarar jag i kylen där de håller i några dagar. Jag försöker alltid se till att krustaderna äts upp samma dag då de är absolut godast då.
Man kan använda antingen jalapeños eller paprika på burk i receptet. Jalapeños ger lite kryddighet, medan paprika ger mer sötma. Det är gott att göra båda samtidigt, för två olika versioner!
Kort sagt så hoppas jag att ni ska gilla dessa ugnsgräddade krustader lika mycket som jag gör. Ha det så trevligt och smaklig spis!
Receptet – Så gör du:
Krustader i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 16 st krustader
- 1,5 dl riven cheddar
- 150 g färskost, exempelvis Philadelphia naturell
- avrunna jalapeños eller paprika på burk efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Plocka valfri mängd jalapeños/paprika ur burken och hacka sedan fint.
- Blanda riven ost, färskost och jalapeño/paprika i en skål med en gaffel.
- Ställ ut krustaderna på en plåt tillsätt en mängd av blandningen till varje krustad.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills att osten smält.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av dina ugnsgräddade krustader!
Bäst, supergott. Tack!