I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krusbärssaft!
Testa detta svårslagna krusbärsrecept och njut av ett glas kall, härlig krusbärssaft. Denna krusbärssaft är härligt svalkande och en riktigt god törstsläckare, som är mycket enkel att göra, på antingen färska eller frusna krusbär!
Alla som har en krusbärsbuske i trädgården eller som börjat odla krusbär vet att man kan få rätt mycket krusbär. Vad är då bättre än att göra en härligt törstsläckande krusbärssaft som är god och enkel att göra?
Att göra krusbärssaft är enkelt och det är en god idé att göra mer på samma gång för att sedan ha några flaskor med krusbärssaft i kylen. Jag gillar att göra uppemot ett kilo krusbär åt gången då detta ger 2-3 st flaskor, men du kan ändra volymerna i receptet hur du vill (så länge proportionerna är desamma)!
Krusbär är kända för att vara rätt sura bär, så att tillsätta lite socker i receptet för krusbärssaften ger en bra balanserande smak.
Jag gillar framförallt krusbärssaft på varma dagar när man behöver något kallt att dricka, den är riktigt god med lite isbitar. Testa också gärna att pressa lite citronjuice ner i den för en naturligt uppfriskande dryck!
Får man väldigt mycket krusbär och gillar krusbärssaft och andra recept på krusbär, så är en bra idé att frysa in krusbären till att ha senare på året. Det funkar utmärkt att göra denna krusbärssaft på frusna krusbär, men låt dem gärna tina upp innan du påbörjar receptet!
I övrigt finns det inte så mycket att tänka på när man gör krusbärssaft. Koka upp vattnet, häll över krusbären, och lös upp sockret, krossa bären, vänta, sila, och det är i princip klart!
Receptet – Så gör du:
Krusbärssaft
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg krusbär (cirka 2 liter krusbär)
- 1 liter vatten
- 6,5 dl strösocker
Instruktioner
- Placera krusbären i en kastrull efter att de sköljts av och plockats rent.
- Koka upp vattnet i en annan kastrull, och häll sedan vattnet över krusbären. Tillsätt sedan strösocker. Rör om tills att strösockret har löst upp sig i vätskan.
- Tag gärna en mosstamp och tryck sönder bären i kastrullen. Låt saften stå i kylen i minst 8 timmar. Sila sedan saften fri från fruktkött och häll upp den på flaskor.
- Njut av din härligt uppfriskande krusbärssaft!