I denna artikel ger jag mitt härligaste recept på krusbärsmarmelad med ingefära!
Att tillaga hemgjord krusbärsmarmelad med god ingefära är inte bara enkelt och roligt, det ger också en underbar smakupplevelse. Idag bjuder jag på ett recept på krusbärsmarmelad med en härlig twist av ingefära. Så plocka fram din kastrull och följ med oss på en smakupplevelse utöver det vanliga!
Om du vill imponera på dina vänner med en fantastisk hemgjord krusbärsmarmelad, har vi receptet för dig. Ingefäran är frisk och ger en extra kick av smak. Se till att ha några rena burkar till hands, och följ sedan vårt enkla recept och förvara marmeladen på rätt sätt för att förlänga hållbarheten.
Som vanligt när det handlar om burkar, så rekommenderar jag starkt att man steriliserar dem för ordentlig hållbarhet. På så sätt undviker man att något eventuellt mögel, smuts och bakterier i burken förstör marmeladen och gör den dålig i förtid. Vår guide till sterilisering av burkar hittar du här (ny flik)!
Om du älskar smaken av krusbär och gillar att experimentera med kryddor, kommer du att älska detta recept. Gott till ost och på bröd och kex.
Väg gärna upp strösockret på en väg när du gör receptet. Det ger den exakta mängden, jag tycker alltid det är så svårt att få exakt 200 g genom att bara mäta i deciliter. Med det sagt så är två deciliter är rätt exakt 200 g mestadels av tiden, tycker jag.
För att förlänga hållbarheten på krusbärsmarmeladen med ingefära är det viktigt att förvara den på rätt sätt. Marmeladen bör förvaras svalt och mörkt, till exempel i ett skafferi eller i kylskåpet.
Om marmeladen förvaras korrekt kan den hålla sig i upp till 6 månader, men det är alltid bäst att använda den inom 2-3 månader efter tillagning för bästa smak och konsistens. När du öppnar en burk med marmelad bör den förvaras i kylskåpet och användas inom en månad.
Receptets ingrediens-mängder ger cirka 2-3 burkar beroende på hur stora de är. Man kan givetvis dubbla eller halvera mängden för fler eller färre burkar! Trevlig tillagning, det är så trevligt att göra denna marmelad!
Receptet – Så gör du:
Krusbärsmarmelad med ingefära
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g krusbär
- 200 g (ca 2 dl) strösocker
- 1 msk färsk riven ingefära
- Saft från en halv citron
Instruktioner
- Skölj och plocka rent krusbären och ta bort stjälkarna och eventuellt andra kvistar och smuts.
- Koka upp krusbären tillsammans med den rivna ingefäran i en kastrull på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills att krusbären är mjuka.
- Tillsätt sockret och citronsaften till kastrullen och rör om.
- Öka värmen så det börjar puttra, och låt marmeladen puttra lätt i cirka 15-20 minuter tills den tjocknat. Rör om då och då.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
- Häll upp marmeladen i steriliserade glasburkar och låt svalna helt innan locket sätts på.