Krämig vegetarisk pasta – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krämig vegetarisk pasta!

Denna ljuvligt krämiga vegetariska pasta med smörstekta champinjoner överdragna i en krämig sås med rykande varm pasta blir snabbt en favorit. Går supersnabbt att göra och blir enkelt supergod.

Det här vegetariska receptet är fantastiskt och exakt det jag letar efter när jag vill ha en krämig vegetarisk pasta. Denna pasta är så simpel men så god!

Jag gillar att göra fullkornspasta tillsammans med denna pasta, men du kan även använda annan pasta också.

Denna pasta gör gott för kroppen och jag mår alltid så bra efter att ha ätit den. Alla jag bjudit den på gillar den precis lika mycket som jag gör.

Kort sagt så gillar verkligen denna krämiga, vegetariska pasta och tycker helt klart den är värd att göra!

Krämig vegetarisk pasta

Receptet – Så gör du:

Krämig vegetarisk pasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna ljuvligt krämiga vegetariska pasta med smörstekta champinjoner överdragna i en krämig sås med rykande varm pasta blir snabbt en favorit. Går supersnabbt att göra och blir enkelt supergod.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g fullkornspasta (spaghetti, linguine, etc.)
  • 4 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g champinjoner, skivade
  • 2 msk mjöl (eller fullkornsmjöl)
  • 3,5 dl mjölk
  • salt och peppar efter smak
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk herbes de Provence eller oregano
  • 0,5 dl vatten, buljong, mjölk eller grädde (valfritt)
  • 0,5 dl färsk persilja (mer efter smak)

Instruktioner

  • Koka pastan i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan och häll i lite olja för att förhindra att den klibbar.
  • Smält hälften av smöret på medelhög värme. Tillsätt hälften av vitlöken och fräs i en minut tills det doftar. Tillsätt champinjonerna och fräs i 5-10 minuter tills den blivit gyllenbrun och mjuk. Sätt åt sidan.
  • Tillsätt den andra halvan av smöret i pannan och smält igen på medelhög värme. Tillsätt den andra hälften av vitlöken och fräs i en minut tills det doftar. Tillsätt mjöl och herbes de provence/oregano. Fräs i en minut för att få bort mjölsmaken. Tillsätt mjölken långsamt, vispa så att den blandas. Låt blandningen puttra tills den tjocknat. Krydda med salt och peppar.
  • Rör ihop såsen, pastan och svampen. Tillsätt olivoljan och vattnet efter behov så att såsen inte blir för tjock. Rör ner persiljan precis innan servering.
  • Njut av din krämiga vegetariska pasta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Krämig vegetarisk pasta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar