I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärssås utan lök!
Det här är utan tvivel den godaste köttfärssåsen jag har smakat, och den är utan lök vilket är perfekt för de som ibland uppskattar att inte äta det.
Det krävs inte mycket för att göra den allra bästa köttfärssåsen utan lök, så länge ger dig själv tiden för att göra den! Det kommer att bli en så härlig överraskning för dina smaklökar och du kommer att prata om hur mycket du älskar den i flera dagar efteråt!
Den här köttfärssåsen är fantastisk över pasta men du kan också göra den och använda den i lasagne, exempelvis! Jag älskar en lite tjockare konsistens och självklart att köttfärssåsen är utan lök.
Att jag gillar köttfärssås utan lök är nog för att jag aldrig tyckt att det passar särskilt väl i det.
Det här receptet tar cirka 30 minuter, men inte en massa energi och ansträngning! Du blandar i princip bara ingredienserna och låter det sjuda i cirka 25 minuter. Den återstående tiden är bara att övervaka det! Du kommer att vara så glad att du gjorde det!
En fördel med att inte ha lök i är ju också att man inte behöver hacka lök. Då går det fortare att göra köttfärssås och man slipper få tårar i ögonen!
Receptet – Så gör du:
Köttfärssås utan lök
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g köttfärs
- olivolja till att steka färsen
- 2 st krossade vitlöksklyftor (valfria)
- 800 g krossade tomater (gärna av italienska märket Mutti)
- 4 msk tomatpuré
- 1 st buljongtärning (jag gillar grönsaksbuljong)
- 1 msk basilika
- 1 msk timjan
- Salt och vitpeppar efter smak
- Några drag färskmalen svartpeppar
Tillbehör (valfritt)
- pasta
- sallad
- parmesanost
Instruktioner
- Stek färsen i olivolja tills att den fått färg. Pressa ner dina vitlöksklyftor, men de är frivilliga.
- Rör ner de övriga ingredienserna tillsammans med köttfärsen. Smula buljongtärningen och var uppmärksam så att den verkligen har smält.
- Krydda. Salta och peppra efter tycke.
- Låt köttfärsen småputtra och reduceras på låg värme i cirka 25 minuter. Om det behövs kan du tillsätta lite vatten under tillagningens gång. Rör om då och då.
- Servera gärna tillsammans med härlig spaghetti och en fin sallad. Toppa gärna med riven parmesanost för en mer italiensk upplevelse!
Bästa receptet jag ätit. Jag hade en tävling mot pappa och jag vann! Tack recept.
Mycket gott!