I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärslimpa utan ströbröd!
Här är ett enkelt och snabbt recept på köttfärslimpa utan ströbröd! Serveras gärna med kokt potatis, en god gräddsås och härliga lingon.
Köttfärslimpa är riktigt klassisk husmanskost, och det är riktigt gott att servera med kokt potatis, lingon och lite gräddsås. Denna version utan ströbröd är riktigt snabb att göra och passar att göra alla dagar i veckan.
Det finns flera skäl till varför man skulle vilja göra köttfärslimpa utan ströbröd. En köttfärslimpa utan ströbröd är lämplig för personer som är glutenintoleranta, eller som har en glutenfri diet av någon annan anledning. En köttfärslimpa utan ströbröd är också en bra alternativ för personer som följer en kost med lågt kolhydratinnehåll, eftersom ströbröd innehåller mycket kolhydrater.
En köttfärslimpa utan ströbröd är också en enkel och snabb maträtt att tillaga, och som passar bra som en huvudrätt till middagen eller som en lättare lunchrätt. Du kan servera den med till exempel potatis, grönsaker och en sås, och njuta av en riktigt god och mättande måltid.
Kort sagt så älskar jag detta recept på köttfärslimpa utan ströbröd och rekommenderar det starkt. Så enkelt, snabbt, och ljuvligt gott. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Köttfärslimpa utan ströbröd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g nötfärs eller blandfärs
- 2 st ägg
- 1 msk tomatpuré
- 1 st lök
- Salt och svartpeppar efter smak
- Valfria kryddor som vitlökspulver eller paprikapulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla ingredienser i en bunke eller skål.
- Lägg den blandade färsen i en smörjd form och forma till en limpa.
- Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 10 min tills köttfärslimpan har fått en fin gyllene yta.
- Sänk ugnsvärmen till 150°C, täck över limpan med lock eller aluminiumfolie, och fortsätt grädda i ytterligare cirka 15 minuter eller tills att limpan är genombakad.
- Färdigt! Njut av din köttfärslimpa utan ströbröd! Servera gärna köttfärslimpan med kokt potatis, en god gräddsås och lingon.