I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärslimpa utan ägg!
Här är ett ljuvligt recept på köttfärslimpa utan ägg som smakar riktigt härligt och dessutom går snabbt och enkelt att göra.
Detta recept på köttfärslimpa utan ägg kräver bara vanliga ingredienser som man ofta redan har hemma i köket. Jag serverar den gärna med kokt potatis, lingonsylt, gräddsås och en sallad.
När man gör köttfärslimpa utan ägg ersätter man ägget med någon annan ingrediens som har en liknande bindande effekt, så att limpan blir lättare och nyttigare. Här använder jag en mix av ströbröd, lök, mjölk, och kryddor tillsammans med själva färsen. Det blir riktigt bra och resultatet ger en god köttfärslimpa med bra konsistens.
Denna köttfärslimpa utan ägg serverar jag vanligtvis med potatismos och grönsaker vid sidan av, men den kan också ätas med en sallad eller en grönsaksröra. Generellt sett är köttfärslimpa utan ägg en god och nyttig maträtt som passar bra till många olika tillfällen.
Jag älskar denna äggfria köttfärslimpa och rekommenderar starkt att man testar detta receptet!
Receptet – Så gör du:
Köttfärslimpa utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g nötfärs, blandfärs eller annan valfri färs
- 1,25 dl ströbröd
- 2 dl mjölk
- 1 nypa salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 st gul lök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Hacka löken och fräs den i en stekpanna i lite matfett.
- Blanda ströbrödet och mjölken i en större skål.
- Tillsätt färs, kryddor och lök till skålen och blanda.
- Forma till en limpa och placera i en passande ugnsform.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- Servera gärna med kokt potatis, lingonsylt, och gräddsås.
Ska göra den idag se vad det blir kanske gör den igen då.. 😋
blev den klar efter 40 minuter, gick den att skära i skivor?