Köttfärslimpa utan ägg – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärslimpa utan ägg!

Här är ett ljuvligt recept på köttfärslimpa utan ägg som smakar riktigt härligt och dessutom går snabbt och enkelt att göra.

Detta recept på köttfärslimpa utan ägg kräver bara vanliga ingredienser som man ofta redan har hemma i köket. Jag serverar den gärna med kokt potatis, lingonsylt, gräddsås och en sallad.

När man gör köttfärslimpa utan ägg ersätter man ägget med någon annan ingrediens som har en liknande bindande effekt, så att limpan blir lättare och nyttigare. Här använder jag en mix av ströbröd, lök, mjölk, och kryddor tillsammans med själva färsen. Det blir riktigt bra och resultatet ger en god köttfärslimpa med bra konsistens.

Denna köttfärslimpa utan ägg serverar jag vanligtvis med potatismos och grönsaker vid sidan av, men den kan också ätas med en sallad eller en grönsaksröra. Generellt sett är köttfärslimpa utan ägg en god och nyttig maträtt som passar bra till många olika tillfällen.

Jag älskar denna äggfria köttfärslimpa och rekommenderar starkt att man testar detta receptet!

Köttfärslimpa utan ägg

Receptet – Så gör du:

Köttfärslimpa utan ägg

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett ljuvligt recept på köttfärslimpa utan ägg som smakar riktigt härligt och dessutom går snabbt och enkelt att göra.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g nötfärs, blandfärs eller annan valfri färs
  • 1,25 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 st gul lök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Hacka löken och fräs den i en stekpanna i lite matfett.
  • Blanda ströbrödet och mjölken i en större skål.
  • Tillsätt färs, kryddor och lök till skålen och blanda.
  • Forma till en limpa och placera i en passande ugnsform.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  • Servera gärna med kokt potatis, lingonsylt, och gräddsås.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa utan ägg

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar