I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärslimpa med löksoppa.
Denna söta och salta köttfärslimpa är ett klassiskt recept som aldrig gör dig besviken. Med bara 6 ingredienser kan du göra denna familjefavorit alla dagar i veckan!
Som du kanske har gissat… är den hemliga ingrediensen ett paket löksoppa-mix. Men låt inte detta enkla recept lura dig. Det är en saftig och god familjefavorit i vårt hus.
Köttfärslimpa – en klassiker!
Dessutom blir det massor av rester till köttfärssmörgåsar, köttfärslimpa chili eller köttfärsspaghetti. Eller helt enkelt koppla ihop det med några nya tillbehör. Potatismos, mac & cheese och sötpotatisfrites är några favoriter i vårt hus.
Tips och tricks för att göra den bästa köttfärslimpan
- Vill du göra köttfärssmörgåsar? Lägg bara en skiva överbliven köttfärslimpa mellan ditt val av bröd. Toppa den med majonnäs, lök, pickles och alla dina favoritpålägg. Utsökt.
- Förutom löksoppsblandning kan du också prova andra soppblandningar för att smaksätta nötköttet. Lök- och svampsoppamix, ört- med vitlökssoppamix och biffig löksoppamix är alla fantastiska alternativ!
- Lägg till lite hackad persilja i receptet för att ge din köttfärslimpa mer smak och färg.
- Ge din köttfärslimpa lite extra smak genom att krydda den med italienska kryddor och parmesanost. Mums!
- Istället för ketchup kan du också använda din favoritspaghettisås istället. Toppa köttfärslimpan med ytterligare spaghettisås när den bakas till en otroligt fuktig, oemotståndlig limpa.
Receptet - Så gör du:
Köttfärslimpa med löksoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g mager nötfärs
- 1 paket torr löksoppa-mix
- 2 st ägg (vispade)
- 0,8 dl ketchup
- 1,8 dl vatten
- 3,75 dl ströbröd
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader C.
- Klä en 30×10 cm långpanna eller långpanna med folie. Sätt åt sidan.
- I en stor skål, kombinera ägg, ketchup, vatten och löksoppmixen. Blanda tills det blandas.
- Tillsätt ströbrödet och köttfärsen. Blanda väl.
- Forma till en limpa och lägg köttfärslimpan i pannan.
- Grädda i 1 timme och 15 minuter.
- Låt stå i 10 minuter. Servera sedan och njut!