I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärslimpa i lergryta!
Köttfärslimpa i lergryta är ett perfekt sätt att göra en god, saftig och enkel köttfärslimpa, alla dagar i veckan! Att linda in i bacon är valfritt. Servera gärna med lingon och kokt potatis för en riktigt klassisk måltid!
Köttfärslimpa är så enkelt och gott att göra i lergryta. Detta är en riktigt god rätt som passar riktigt bra att göra alla dagar i veckan, även vardagar.
Som tillbehör så är kokt potatis en riktig klassiker, och detsamma gäller lingon. Man kan använda skyn från köttfärslimpan till att göra en härlig sås också.
Bacon är riktigt gott till receptet men inte ett måste, och kan utelämnas om så önskas.
Kort sagt så älskar jag detta recept på köttfärslimpa i lergryta och rekommenderar det starkt. Så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Köttfärslimpa i lergryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g nötfärs (eller blandfärs)
- 1,2 dl ströbröd
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 2 st gula lökar
- 1 st liten nypa salt
- svartpeppar
- valfritt: 1 paket bacon (och tandpetare för att fästa skivorna)
Instruktioner
- Börja med att ställa ned din lergryta i kallt vatten, och låt stå i 15 minuter. Under tiden, blanda ströbröd med mjölk i en stor bunke och låt stå i några minuter.
- Finhacka en gul lök, och tillsätt till mjölkblandningen, tillsammans med ägg, salt och peppar. Blanda.
- Tillsätt nu färsen till blandningen blanda tills du får en smidig smet. Forma till en köttfärslimpa och lägg i lergrytan.
- Placera baconskivor ovanpå limpan och fäst med tandpetare. Strö sedan över en gul lök uppskuren i halvstora klyftor.
- Grädda din köttfärslimpa i lergrytan på 200°C i ungefär 1,5 timme. När skyn från limpan är genomskinlig, då är limpan klar.
- Njut av din köttfärslimpa i lergryta!
Suverän husmanskost