I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsbiffar som är LCHF!
Dessa LCHF-köttfärsbiffar ser väldigt imponerande ut på tallriken, och smakar också imponerande! Detta recept tar bara 30 minuter att tillaga och ger förslag på en LCHF-skysås som man kan servera med biffarna. Att det går snabbt att göra innebär att receptet är helt vardagsvänligt!
Köttfärsbiffar använder traditionellt ofta brödsmulor för att hålla ihop köttfärsbiffarna, och någon form av mjöl för att få skysåsen att tjockna. Vi behöver varken eller i detta recept!
Vi använder färskost till skysåsen som är valfri att göra till köttfärsbiffarna, och mandelmjöl gör det perfekta ketovänliga brödsmulbytet i LCHF-köttfärsbiffarna! Mandelmjöl är lågkalori och gör jobbet helt galant, man märker inte ens skillnaden!
Skysåsen är väldigt enkelt att göra och blir rätt matig och härlig samtidigt som den också är LCHF, så jag gillar att servera den tillsammans med köttfärsbiffarna, det blir lite mer av en komplett LCHF-rätt tillsammans!
Förslag på tillbehör
Salladsrecept som LCHF-pizzasallad, eller vårmixsallad fungerar utmärkt vid sidan av dessa LCHF-köttfärsbiffar.
Grönsaker som rostad broccoli, sauterad zucchini eller rostad sparris passar alla bra med dessa LCHF-köttfärsbiffar och sås. Jag gillar att servera med rostade gröna bönor och mosad blomkål!
Receptet – Så gör du:
Köttfärsbiffar LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
LCHF-köttfärsbiffarna
- 500 g köttfärs
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk sockerfri ketchup
- ½ msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja (för stekning)
Härlig LCHF-skysås (valfritt tillbehör)
- 2 msk smör
- 1 st medelstor gul lök (tärnad)
- 200 g champinjoner (skivade i 0,5 cm skivor)
- 5 dl köttbuljong (eller buljongtärning i vatten)
- 2 msk sockerfri ketchup
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk färskost (skuren i bitar)
Instruktioner
- Blanda nötfärs, mandelmjöl, sockerfri ketchup, dijonsenap, havssalt och svartpeppar i en stor skål tills det blandas. Blanda inte för mycket.
- Använd dina händer och forma fyra 1,5 cm tjocka ovala biffar.
- Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelhög värme. Tillsätt biffarna, täck över med lock och låt stekas i 4-5 minuter. Vänd sedan och låt stekas i 4-5 minuter till, tills LCHF-köttfärsbiffarna är tillagade efter din smak. Ta ut biffarna på en tallrik och täck för att hålla dem varma.
- Nu till den skysåsen. Använd samma stekpannan men sänk värmen till medel. Tillsätt smöret och löken och fräs i 3-4 minuter tills löken är mjuk men inte fått färg.
- Tillsätt skivad svamp och fräs i cirka 5 minuter tills svampen är mjuk och löken har fått färg.
- Tillsätt nötbuljongen, sockerfri ketchup, salt och peppar. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 5-7 minuter.
- Sänk värmen till låg. Rör ner färskosten tills såsen är slät och har tjocknat något.
- Lägg tillbaka biffarna i pannan och häll skysåsen över dem. Värm i 1-2 minuter tills biffarna är varma.