I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på korvlåda!
Denna otroligt goda korvlåda är snabb, enkel och vacker. Med en topping av riven ost blir denna klassiska korvlåda en riktigt god måltid!
Korvlåda är värmande, mättande och tröstande mat som är perfekt till vardags eller till lugna lediga dagar. Detta är ett klassiskt recept som många känner igen.
Som tillbehör till denna rätt har man flera goda möjligheter. Några goda alternativ är potatismos, eller pasta. Till det så gillar jag att servera med en härlig grönsallad. Här kommer receptet! Jag hoppas att ni gillar det!
Receptet - Så gör du:
Korvlåda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g falukorv
- 3 st tomater
- 1 st gul lök
- 2,5 dl grädde
- 1 dl chilisås (exempelvis Felix eller Heinz)
- 3 tsk torkad oregano
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- Generöst med riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Sätt eventuellt vatten på kokning om korvlådan ska serveras med exempelvis potatismos eller pasta!
- Skiva falukorv och tomater i skivor. Skala och skiva även den gula löken i skivor på samma sätt.
- I en ugnsform, lägg ut långa rader med falukorvsskivor varvat med tomatskivor. Mellan raderna, placera lökskivor.
- I en skål, blanda chilisås och grädde med pressad vitlök och kryddning. Häll såsen i utrymmena mellan raderna i ugnsformen.
- Toppa med gott om riven ost ner i formen.
- Grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.