I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på körsbärsjuice!
Körsbärsjuice är känt för sina olika hälsofördelar, och smakar väldigt friskt. Det är en väldigt enkel juice att göra hemma. Oavsett om du vill dricka denna juice för dess näringsrika innehåll eller för den goda smaken, kan du enkelt göra den hemma med detta recept.
Bland dess medicinska fördelar är det mest anmärkningsvärda med körsbär att de har smärtlindrande effekt för reumatoid, artrit, gikt, diabetes och hjärtsjukdomar.
För människor som jag som är ganska aktiva kan körsbär hjälpa till med en snabbare återhämtningstid. Studier har funnit att körsbärsjuice (särskilt syrlig körsbärsjuice, men syrliga och söta körsbär har mycket liknande hälsofördelar) hjälper dig att återhämta dig snabbare efter ett tufft träningspass.
Antocyaniner som hittats i körsbär kan hjälpa till med ett antal saker i kroppen, inklusive att stödja kroppens hjärta och omgivande vävnader, minska inflammation i kroppen och kan till och med hjälpa till att förebygga vissa cancerformer.
Antocyaniner är också ansvariga för att ge körsbär sin mörkröda färg. Du kan också hitta bor i körsbär, ett mineral som hjälper till att upprätthålla kalciumnivåer och främjar benhälsa.
En annan sak med körsbär är att de är fett-, kolesterol- och natriumfria, vilket gör dem till ett bra mellanmål som alternativ till andra mindre hälsosamma alternativ. Dessutom finns det bara cirka 90 kalorier i en liten skål med körsbär.
Så kort sagt, körsbär är en superfrukt och jag älskar den!
Receptet – Så gör du:
Körsbärsjuice
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 13,5 dl körsbär med stjälkarna och kärnorna borttagna
- 2 dl vatten
Instruktioner
- Ta bort stjälkarna och kärnorna från 13,5 dl körsbär och lägg sedan körsbären i en mixerskål.
- Tillsätt vattnet till mixerskålen.
- Mixa på låg-medium-effekt till körsbären mosats. Mixa inte mer än nödvändigt!
- Placera den finmaskiga silen över en stor skål med en ostduk som täcker silen. Häll långsamt blandningen i silen och låt saften falla ner i skålen nedanför.
- När du har hällt hela innehållet i silen, använd ostduken för att pressa ut eventuell återstående juice.
- Häll saften från skålen i en glasflaska eller burk, förslut tätt och ställ i kylen. Konsumera körsbärsjuice inom 2-3 dagar efter att du gjort den.
- Njut av den goda körsbärsjuicen och dess goda egenskaper!