I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kolasås utan grädde!
Denna kolasås utan grädde är en underbar topping för glass, tårta, paj och fruktsallad. Ett typiskt recept på kolasås kräver vanligtvis vispgrädde, men inte detta recept!
Det här enkla gräddfria receptet på kolasås använder istället mjölk och smör. Detta är ingredienser man mer ofta har till hands hemma i kylen.
Om du vill kunna göra läcker kolasås utan att springa till affären för att köpa grädde kommer det här receptet helt klart att göra susen!
Jag älskar detta recept på kolasås utan grädde och rekommenderar det starkt när man vill ha en enkel, snabb och smakrik kolasås!
Receptet nedan ger ungefär 2,5 dl kolasås, vilket motsvarar ungefär 8 serveringar.
Receptet – Så gör du:
Kolasås utan grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2,5 dl strösocker
- 1,25 dl vatten
- 1,25 dl varm mjölk
- 1 st liten nypa salt
- 1 msk osaltat smör
Instruktioner
- Samla ihop ingredienserna på en arbetsyta.
- Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelhög värme och täck kastrullen med ett lock.
- När vattnet har kokat upp tar du av locket. Rör inte om vid denna punkt. Om din kolasås kokar ojämnt kan du röra försiktigt i kastrullen för att jämna ut såsen.
- Koka till att blandningen fått en gyllenbrun färg. När det är mörkt bärnstensfärgat, ta bort från värmen och tillsätt försiktigt mjölken under vispning.
- När mjölken har tillsatts, sätt spisen på medelvärme. Vispa ihop blandningen och låt koka i 1 minut tills såsen tjocknar något. Tillsätt saltet och rör om blandningen tills den är välblandad och flytande.
- När allt är välblandat, stäng av värmen. Tillsätt smöret och vispa ihop.
- Låt din kolasås svalna innan servering, och njut sedan!
Tog längre tid än vad det stod