I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokostoppar utan ägg!
Den ljuva smaken av kokostoppar är något de flesta sätter på minnet. Detta recept på kokostoppar utan ägg kräver bara fem ingredienser och är verkligen hur enkelt som helst. Lätta att göra och lätta att gilla!
Detta recept på kokostoppar utan ägg är ett fantastiskt sätt att börja med bakning. Om du är nyligen har börjat med bakning eller helt enkelt letar efter ett supersnabbt och gott recept, så är dessa kokostoppar utan ägg för dig!
Man kan av olika anledningar vilja ha ett recept på kokostoppar utan ägg. Antingen är man intolerant eller allergisk, eller så har man inte ägg hemma. Oavsett vad anledningen är så är detta recept på kokostoppar helt äggfritt och utan konstigheter!
Om smeten ser ut att vara lite rinnig, rekommenderar jag starkt att tillsätta 3 msk mannagryn som stabiliserar smeten och gör den fast och fin. Ägg ger vanligtvis stabilitet till smeten och det är det vi ibland måste väga upp med mannagryn, beroende på hur smeten ser ut!
Receptet - Så gör du:
Kokostoppar utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl sötad kondenserad mjölk
- 0,6 dl mjölk
- 0,6 dl vanligt mjöl
- 6 dl sötad riven kokosnöt
- 3 msk mannagryn (frivilligt, men rekommenderas)
Valfria ingredienser
- 100 g choklad
- 0,5 dl cashewnötter, brutna i bitar
- 1 tsk kardemummapulver
Instruktioner
- Klä en plåt med bakplåtspapper och förvärm ugnen till 180 grader Celsius i 10 minuter.
- I en stor skål, kombinera sötad kondenserad mjölk och mjölk. Vispa tills det blandas.
- Med en träslev, rör i mjöl, och blanda tills det är ordentligt inblandat mjölken.
- Rör ner kokos, och de eventuellt de frivilliga ingredienserna cashewnötter och kardemummapulver.
- Om smeten nu är vattnig, tillsätt 3 matskedar mannagryn och blanda väl, för att få en smet som är fin och fast.
- Klicka ut kokostopparna på plåten med bakplåtspapper. Ge varje kokostopp cirka 3 cm mellanrum till andra kokostoppar.
- Gräddade i ugnen tills kokostopparna är gyllene runt kanterna, ungefär 15 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt stå i 10 minuter på plåten. Försök inte att ta bort kokostopparna från plåten direkt, låt dem stelna i rumstemperatur. Låt bara makronerna ligga på plåten i 10 minuter så stelnar de av sig själva.
- Lägg sedan över till ett galler och låt kokostopparna svalna helt innan servering.
- Frivilligt: värm upp choklad i en skål, exempelvis i micro. Doppa kokostopparna och placera på bakplåt tills de torkat.
- Njut av dina goda kokostoppar utan ägg!