I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kokoskladdkaka!
I en kokoskladdkaka ingår kokos i kladdkakans smet, vilket ger en krispig men kladdig konsistens som gör kakan ljuvlig! Toppa med smält choklad efter att den har svalnat om så önskas!
Här är en supergod variant på kladdkaka där kokos står i centrum. Supergod med glass eller grädde, eller varför inte lite färska bär?
Denna kokoskladdkaka skulle jag säga är krispig men samtidigt klassiskt kladdig, vilket ger en riktigt härlig konsistens som går väl ihop med smaken på kakan.
Förvara eventuella rester i kylen i upp till tre dagar. Kakan går också jättebra att frysa in för längre hållbarhet.
Jag älskar denna kaka till fikat eller kaffet, och den har imponerar på alla som får smaka på den! Kort sagt så tycker jag definitivt den är värd att göra!
Receptet - Så gör du:
Kokoskladdkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1,5 dl kokosflingor
- 2,5 dl strösocker
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
- Klä en bakform med avtagbara kanter med bakpapper.
- Smält smöret på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
- Överför smöret till en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör om till att du har fått en jämn smet, precis så att ingredienserna blandats (överblanda inte).
- Häll över smeten till bakformen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25-30 min.
- Låt kakan svalna i någon timme innan servering.
- Njut av din kokoskladdkaka!