I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på knäckiga bondkakor!
Knäckiga bondkakor är en smaksensation som är svår att motstå. Denna fantastiska kombination av knaprig konsistens och en harmonisk balans av sötmandel och sirap har blivit en klassisk favorit.
Så vad är det som gör de här kakorna så himla goda? Hemligheten ligger i den goda kombinationen av ingredienser. Smöret, sockret, mjölet och en touch av sötmandel – allt blandat med kärlek och bakad till perfektion.
Resultatet? En knaprig, gyllenbrun kaka med en ljuvlig sötma som smälter i munnen!
Ett bra sätt att förvara kakorna är i en lufttät behållare eller burk. Se till att kakorna är helt svala innan du lägger dem i burken för att undvika kondens och fukt.
För att få bästa möjliga smak länge så är det bra att förvara kakorna på en torr och sval plats, såsom inne i skafferiet. Undvik att placera dem i direkt solljus eller i närheten av värme. På så sätt kan du njuta av deras knäckighet längre!
Här kommer receptet på dessa klassiker. Jag hoppas att ni ska tycka om dem lika mycket som jag gör! Trevlig bakning!
Receptet – Så gör du:
Knäckiga bondkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 5,5 dl vetemjöl
- 1 tsk tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl hackad sötmandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
- I en stor skål, blanda smör, strösocker, vaniljsocker och sirap tills det blir en jämn smet.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
- Tillsätt mjölblandningen i smeten och blanda väl tills allt är väl kombinerat.
- Rör i den hackade sötmandeln i smeten tills den är jämnt fördelad.
- Ta en matsked av smeten och rulla den till en boll. Placera bollen på en bakplåtspappersklädd plåt. Upprepa med resterande smet och se till att ha tillräckligt med utrymme mellan kakorna för att de inte ska flyta ihop under gräddningen. Det blir cirka 30 kakor.
- Platta till varje kaka lätt med baksidan av en gaffel.
- Grädda i förvärmde ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg runt kanterna.
- Färdigt! Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
Waaoow!.. Supergod,å försvinnande mör kaka, även oemotståndlig till kall mjölk!..Tog mig friheten att lägga till 2msk kakao.
..f.o.m nu min favorit!!👍😀