I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på knäckig bananpaj!
Jag är fullständigt kär i denna knäckiga bananpaj. Den är både enkel och snabb att göra, och smakar fullständigt ljuvligt, med härligt knäckig yta!
Denna knäckiga bananpaj är otroligt trevlig att bjuda på, gärna med vaniljglass, och den imponerar på alla som får smaka på den. Det är en favorit som dessert eller till fikat hos oss.
Att den går snabbt att göra är givetvis en fördel, och så är det så kul med just en paj på bananer. Välj gärna bananer åt det lite mognare hållet till detta recept.
Allt med detta recept på knäckig bananpaj är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!
Receptet – Så gör du:
Knäckig bananpaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st bananer, mognade
- ½ dl ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 100 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat
- 1 st liten nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en rund pajform. Skiva bananerna och täck botten av pajformen med dem.
- Blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål så det är en jämn, slät massa och täck över bananerna i formen med massan.
- Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Servera, gärna med vaniljglass!