Klyftpotatis i airfryer – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klyftpotatis i airfryer!

Detta recept har blivit så otroligt bra varje gång jag har gjort det! En hint av finriven ost tillsammans med olivolja ger en krispig, smakrik potatisskorpa. Servera dem gärna med din favoritsås!

Läcker, krispig klyftpotatis i airfryer är perfekt kryddad och klar att servera på drygt 30 minuter med detta recept! Enklare än så här blir det inte!

Servera gärna tillsammans med ett protein och en sallad för en komplett måltid. Det går också bra med ketchup eller en dippsås som en god aptitretare!

Dessa klyftor är kryddade med en välsmakande blandning av paprika, vitlök, salt och peppar. Men det man kan givetvis ändra lite efter egen smak och göra som man vill!

Allt med detta recept på klyftpotatis i airfryer är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Fungerar med alla typer av airfyer!

Klyftpotatis i airfryer

Receptet – Så gör du:

Klyftpotatis i airfryer

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept har blivit så otroligt bra varje gång jag har gjort det! En hint av finriven ost tillsammans med olivolja ger en krispig, smakrik potatisskorpa. Servera dem gärna med din favoritsås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 900 g potatis
  • 2 msk finriven parmesan eller annan finriven ost
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald peppar
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk paprikapulver

Instruktioner

  • Sätt airfryern på 190°C.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Antingen fjärdedelar för små potatisar eller åttondelar för större potatisar. Skalet kan gärna hållas på!
  • Kombinera potatis, finriven ost (gärna parmesan), olja, salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver i en stor skål, rör om för att belägga potatisen med oljan och kryddorna.
  • Arrangera klyftpotatisarna i ett jämnt lager för snabbaste och krispigaste tillagningen. Annars kan de också ligga lite ovanpå varandra för mindre krispighet men med längre tillagningstid.
  • Tillaga i air-fryer-korgen i 10 minuter (eller längre om de ligger på varandra). Vänd klyftorna med en tång och tillaga tills de är gyllene och spröda, cirka 8 till 10 minuter till.
  • Upprepa processen, om det behövs, med de återstående potatisklyftorna.
  • Färdigt! Njut av din klyftpotatis i airfryer!
Måltid Huvudrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Klyftpotatis i air fryer, Klyftpotatis i airfryer, Klyftpotatis i luftfritös

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar