I denna artikel ger jag mitt bästa recept på klassisk mangoraja!
Mangoraja är en jättegod sås till mycket, men kanske framförallt till grill och panerade rätter, såsom fiskpinnar eller fish and chips. Justera andelen crème fraîche eller gräddfil för att få den konsistens du vill ha på mangorajan!
Mangoraja har en riktigt härlig färg och sötsyrlig smak som går ihop väl med det mesta. Jättegod till ugnspotatis och olika typer av fisk och kött, såsom kyckling och fläsk.
Genom att göra sin egna mangoraja kan man styra själv över smakerna och konsistensen. Det är till exempel bara att tillsätta lite extra gräddfil/crème fraîche om man vill ha den lite extra fast, eller så tar man lite mindre för en rinnigare mangoraja.
Jag äter mangoraja till panerad torsk och kokt potatis, det är nog favoriten. Jag gillar även att göra denna mangoraja till när det är dags att grilla, eller till fläskfilé. Det är en sås som är otroligt god i början, men som man sedan får vara försiktig så man inte föräter sig på den!
Gurkmejan tillsätter vi för en mer gul färg, och den smakar i princip ingenting i såsen. Man äter ju också med ögonen och jag tycker om en intensivare gul mangoraja!
Receptet – Så gör du:
Klassisk mangoraja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl crème fraîche/gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 dl mango chutney
- 2 msk curry
- 1 msk klippt gräslök (frivilligt)
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar efter smak
- 1 tsk gurkmeja för gulare färgs skull
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Smaka av med salt och peppar, samt justera konsistensen med crème fraîche/gräddfil om så önskas.
- Låt gärna kylas i kylen i någon timme innan servering.