Kirskål hittas i nästan varje trädgård, och kan användas till att göra en lättlagad men likväl ljuvlig grön pesto! Den enda skillnaden jämfört med en klassisk italiensk pesto och denna kirskålspesto är att den här kommer direkt från din trädgård!
Peston från kirskål görs enkelt hemma i köket, och kräver inte många ingredienser, som man ser i receptet nedan.
Denna kirskålspesto kan givetvis förvaras i en glasburk. Bli inte förvånad om färgen med tiden går från grön till mörkgrön. Detta gör inget, eftersom smaken förblir densamma.
Kirskål innehåller mycket C-vitamin, järn och kalium, och har överlag hälsosamma effekter på kroppens hälsa. Därför är det klockrent att göra en kirskålspesto.
Kirskål är mycket gott i framförallt en pasta eller på ett rostbröd, och kan användas precis som vilken annan grön pesto som helst.
Receptet – Så gör du:
Klassisk kirskålspesto
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g färsk kirskål motsvarar ungefär 5 nävar
- 50 g solrosfrön
- 1 dl olivolja
- 2 tsk sirap
- salt och peppar
Instruktioner
- Rosta solrosfröna i en stekpanna utan olja. Så fort de avger en lite rostad doft och är bruna så är de klara.
- Rengör din kirskål och grovhacka den medan solrosfröna rostas.
- Ha ner kirskålen i en mixer , tillsammans med olivoljan och salt och peppar
- Tillsätt solrosfröna lite åt gången, tills allt har hafts ned.
- Färdigt! Servera direkt eller ha i en glasburk som är lufttät!
Fantastiskt gott. Tack så mycket
Jättelätt att göra och det blev väldigt god smak!