Klassisk kirskålspesto – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

Kirskål hittas i nästan varje trädgård, och kan användas till att göra en lättlagad men likväl ljuvlig grön pesto! Den enda skillnaden jämfört med en klassisk italiensk pesto och denna kirskålspesto är att den här kommer direkt från din trädgård!

Peston från kirskål görs enkelt hemma i köket, och kräver inte många ingredienser, som man ser i receptet nedan.

Denna kirskålspesto kan givetvis förvaras i en glasburk. Bli inte förvånad om färgen med tiden går från grön till mörkgrön. Detta gör inget, eftersom smaken förblir densamma.

Kirskål innehåller mycket C-vitamin, järn och kalium, och har överlag hälsosamma effekter på kroppens hälsa. Därför är det klockrent att göra en kirskålspesto.

Kirskål är mycket gott i framförallt en pasta eller på ett rostbröd, och kan användas precis som vilken annan grön pesto som helst.

kirskålspesto banner

Receptet – Så gör du:

Klassisk kirskålspesto

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kirskål hittas i nästan varje trädgård, och kan användas till att göra en lättlagad men likväl ljuvlig grön pesto! Den enda skillnaden jämfört med en klassisk italiensk pesto och denna kirskålspesto är att den här kommer direkt från din trädgård!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g färsk kirskål motsvarar ungefär 5 nävar
  • 50 g solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk sirap
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Rosta solrosfröna i en stekpanna utan olja. Så fort de avger en lite rostad doft och är bruna så är de klara.
  • Rengör din kirskål och grovhacka den medan solrosfröna rostas.
  • Ha ner kirskålen i en mixer , tillsammans med olivoljan och salt och peppar
  • Tillsätt solrosfröna lite åt gången, tills allt har hafts ned.
  • Färdigt! Servera direkt eller ha i en glasburk som är lufttät!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord kirskålspesto

Näringsinnehåll

Kalorier: 352kcal

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar