I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkakemuffins med fyllning.
Läckra saftiga och fluffiga kladdkakemuffins som är fyllda med chokladfyllning i den oemotståndliga mitten. En korsning mellan kladdkaka och muffins helt enkelt!
Jag har det perfekta kladdkakemuffinsreceptet för er chokladälskare här.
Dessa fyllda kladdkakemuffins är otroligt saftiga och fluffiga, rika på chokladsmak, fyllda med choklad med en oemotståndligt saftig kärna.
Om du är en stor chokladälskare som jag själv, kommer du att bli kär i dessa muffins!
Enkla att göra och blir snabbt klara, vilket är ett stort plus!
Receptet - Så gör du:
Kladdkakemuffins med fyllning
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Muffinsbasen
- 4,5 dl socker
- 3 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 msk kakao
- 1,5 tsk salt
- 150 g smält margarin
- 2 dl vetemjöl
Fyllning
- 120 g margarin (smält)
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl mjölk
- 6 tsk kakao
- 6 msk socker
- 3 tsk vetemjöl
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- I en skål, vispa sockret och äggen.
- Tillsätt övriga ingredienser som ingår i muffinsbasen till skålen. Rör om.
- Förbered 24 muffinspapper på en plåt. Fördela muffinsbasen i formarna. Du behöver inte tänka på att göra ett hål för fyllningen, muffinsen kommer sjunka ihop i mitten av sig själva.
- Låt gräddas i 15 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
- Så här gör du fyllningen: blanda smält margarinet till fyllningen i en kastrull och blanda i fyllningens övriga ingredienser. Vispa flitigt. Låt koka till fyllningen blivit tjock.
- Ta ut muffinsen ur ugnen och skeda upp fyllningen i hålen som skapats. Låt kallna.
- Njut och förvara i frys eller kyl!