I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka utan vaniljsocker!
Inget vaniljsocker? Inga problem! Detta är en riktigt god, enkel och snabb kladdkaka utan vaniljsocker, som görs med enkla, klassiska ingredienser.
Oavsett anledning till att man inte kan eller vill ha vaniljsocker i sin kladdkaka så är detta recept svaret. Detta ger en supergod kladdkaka verkligen blir bra.
Kort sagt så rekommenderar jag starkt denna kladdkaka utan vaniljsocker och tycker den är riktigt värd att göra. Kladdig, enkel, och ljuvligt god!
Receptet – Så gör du:
Kladdkaka utan vaniljsocker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör
- 2,75 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3,5 msk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta sedan bort från värmen.
- När smöret svalnat, tillsätt socker och ägg till det smälta smöret och blanda väl.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
- Tillsätt smeten till en smord och gärna bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca 15-18 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Låt kakan kylas av och pudra eventuellt florsocker över den.
- Servera eventuellt med dina favorittillbehör, såsom grädde, glass eller frukt.
- Njut av din kladdkaka utan vaniljsocker!