I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan ägg och mjölk!
Detta är en kladdkaka fri från ägg och mejeriprodukter, som ändå blir riktigt god med bra konsistens. Går snabbt att göra och innehåller bara vanliga ingredienser.
Oavsett anledningen till varför man ibland kan vilja göra en kladdkaka utan ägg och mjölk, så är detta receptet alltid där för en!
Kort sagt så älskar jag detta recept på kladdkaka utan ägg och mjölk och tycker det är riktigt enkelt och gott att baka. Snabbt går det också!
Receptet - Så gör du:
Kladdkaka utan ägg och mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl kallt vatten
- 6 msk rapsolja
- 1 msk citronsaft
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Olja en form med rapsolja cirka 22 centimeter i diameter.
- Tillsätt vetemjöl, strösocker, kakao, bakpulver, salt, och vaniljsocker till en skål och blanda genom att röra om.
- Tillsätt sedan vatten, citronsaft och rapsolja till skålen och rör om igen.
- Blanda till en jämn och slät smet.
- Häll smeten i din form och grädda i 27 till 30 minuter, beroende på hur kladdig kakan önskas.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Pudra eventuellt med florsocker.
- Servera och njut av din kladdkaka utan ägg och mjölk!
Härligt, treåringen väntar med spänning….
allergisk mot ägg och smör
Så gott saftig luftig med mycket chokladsmak! Serverade som en tårta med vispad sojagrädde o skivade jordgubbar. En favorit för hela familjen! Även för de minsta barnen! 🤩😊