I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med mandelmjöl!
Gör en ljuvligt god, snabb, och enkel kladdkaka med mandelmjöl med detta recept. Detta är en kladdkaka med mandelmjöl, klassisk och bara med enkla ingredienser.
Detta är en kladdkaka med mandelmjöl som dessutom är glutenfri. Jag tycker konsistensen blir otroligt god och fin och kladdkakan blir mycket saftig och härlig. Otroligt god till fikat, vilken dag som helst.
Kort sagt älskar jag denna kladdkaka med mandelmjöl om man är på jakt efter en kladdkaka som använder mandelmjöl, och som är glutenfri. Testa gärna!
Receptet – Så gör du:
Kladdkaka med mandelmjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,6 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st liten nypa salt
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör om.
- Smörj en rund form, helst med löstagbar kant, som är cirka 20 centimeter i diameter. Bröa gärna med kokosflingor eller mandelmjöl.
- Tillsätt ägg, strösocker, kakao, mandelmjöl, vaniljsocker samt salt till smöret i en större skål eller kastrull. Rör om och tillsätt smeten till formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 17-19 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den.
- Låt kladdkakan svalna, gärna i kylskåp.
- Pudra eventuellt med florsocker och njut av din kladdkaka med mandelmjöl!