I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka i kastrull!
Här är ett lite annorlunda sätt att göra kladdkaka på, nämligen kladdkaka i kastrull! Oroa dig inte, det kan inte bli enklare att göra denna kladdkaka, och den blir oerhört god!
Det man gör i detta recept är att helt enkelt blanda alla ingredienser till kladdkakan i en kastrull, för att sedan överföra till en form och snabbt grädda kladdkakan. Detta är det enklaste receptet på kladdkaka som finns!
Jag gillar att kunna lägga till lite mer kakao än vad receptet anger när jag verkligen vill ha den där chokladsmaken. Man kan även testa att ta ut kladdkakan lite tidigare ur ugnen för att få den ännu kladdigare.
Jag älskar detta enkla recept på kladdkaka i kastrull och kan verkligen rekommendera det, så värt att göra när man vill ha något sött och gott!
Receptet – Så gör du:
Kladdkaka i kastrull
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör eller margarin
- 2,5 dl socker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på spisen.
- Ta bort från värmen och rör i ägg och socker.
- Rör sedan ner alla de andra ingredienserna. Vill du ha en mustigare kladdkaka, lägg till lite extra kakao.
- Smörj en form och sätt ugnen på 175°C.
- För över smeten till formen och grädda i ugnen i 15 minuter, eller aningen mindre om du vill ha en riktigt kladdig kladdkaka.
- Njut av din kastrull-kladdkaka!
Underbart god!