I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdiga kärleksmums!
Jag vet, bilden blev inte den vackraste, men bilden visar verkligen den härliga konsistensen på dessa kladdiga kärleksmums! De är ljuvligt goda och kladdiga och blir alltid så himla goda!
Jag älskar dessa kladdiga kärleksmums och tycker det passar kärleksmums så himla bra att göra dem efter detta recept som gör dem kladdiga i konsistensen.
Vad är hemligheten som gör dessa kärleksmums så kladdiga då? Det är en amerikansk teknik som kallas poke cake, som går ut på att man petar en massa hål i kakan och sedan låter glasyren hällas över den! På så sätt blandas kakan med glasyren även på insidan, vilket ger den fina konsistensen på kärleksmumsen.
Förvaras förseglat i kylen efter bakning, eller i frysen för extra hållbarhet! Kort sagt älskar jag dessa kladdiga kärleksmums och tycker de är riktigt värda att göra!
Receptet – Så gör du:
Kladdiga kärleksmums
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Kakan
- 225 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl strösocker
- 5 st ägg
- 1,5 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
Glasyr
- 150 g smör
- 1 dl nybryggt kaffe
- 2 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 5 dl florsocker
- riven kokos
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Täck en ugnsplåt eller ugnsform med bakplåtspapper.
- Smält smör i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken. Låt svalna.
- I en separat bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
- Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl och blanda sedan ner i äggsockerblandningen. Rör försiktigt ihop allt till en enhetlig smet med hjälp av en spatel, men överblanda inte.
- Tillsätt nu smörmjölkblandningen och rör om igen tills allt har blandat sig och är slätt.
- Häll upp smeten i formen som kläddes med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
Glasyr
- Brygg kaffet och låt svalna.
- Smält smöret och låt svalna.
- Rör ihop smöret med alla ingredienserna till en jämn och fin smet.
- Gör en massa halvstora hål i kakan och häll över glasyren.
- Toppa med med riven kokos och låt allt stelna.
- Skär upp och servera! Njut av din kladdiga kärleksmums!
Väldig kladdig, svår att skära i mitten men det är nog vårat fel för vi hade inget tålamod. Om du vill ha en kladdkaka som smakar som kärleksmums är detta bästa receptet för DIG!