I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på enkla men supergoda ketopannkakor.
Detta recept innehåller 7-ingredienser och ger ketopannkakor med mandelmjöl och kokosmjöl. Pannkakorna är lätta, fluffiga och goda. Det gör dem till de bästa ketopannkakorna jag stött på!
Dessa ketopannkakor med mandelmjöl och kokosmjöl kan bara vara den bästa ketoversionen på pannkakor någonsin. De är superfluffiga och lite söta.
En av mina favoritsaker med dessa pannkakor är att de är keto, med lågt innehåll av lågkolhydrater, och de kan göras paleo också. Att förbereda pannkakorna med mandelmjöl och kokosmjöl gör dem både keto och paleo!
Vet du vad det absolut bästa är? Dessa keto pannkakor kräver bara sju ingredienser.
Alla är ganska vanliga om du lagar ketomat eller glutenfri mat åtminstone ibland. Jag har dem i stort sett till hands hela tiden.
Den enda delen som vissa paleo-anhängare kan invända mot kan vara stevia, som är ett naturligt sötningsmedel som hittas i matbutiken. Använd isåfall gärna kokossocker eller lönnsirap om du föredrar det. Det är en så liten mängd sötningsmedel i alla fall.
Använd vilket sötningsmedel du vill. Justera givetvis gärna mängden sötningsmedel beroende på hur söta du gillar dina ketopannkakor.
Förberedelsetiden för dessa pannkakor tar bara några minuter. Att göra smeten är en enkel process av att vispa ihop alla ingredienser.
Sedan är det bara din gamla goda, vanliga pannkakatillverkningsprocess. Hetta upp en väl oljad stekpanna och stek ett par minuter på varje sida, tills du fått igenom all smet. En frukost eller brunch blir inte mycket enklare än så!
Det här receptet för pannkakor med låga kolhydrater är en ganska anständig sats. Jag får oftast ungefär 12 pannkakor, var och en ca 7 cm i diameter. Mängden är perfekt för att ha rester till hands hela veckan, mata en hel familj eller till och med frysa in.
Jag slängde in några av dessa ketopannkakor i frysen så fort de svalnat. Senare blev jag så glad när jag upptäckte att det här fungerade vackert! De frös lika bra som traditionella pannkakor och gjorde en perfekt enkel keto-frukost (eller mellanmål eller till och med lunch) att ta med till jobbet. Så om du gillar att planera måltider eller bara ha frysrätter redo att gå, vill du nog göra en extra sats eller två att ha till hands.
Om du föredrar ett mindre parti, inga bekymmer! Du kan lätt halvera receptet. Andra mängder kan vara lite svåra att mäta, men det borde inte vara ett problem att lagra resterna. Vill du inte frysa in dem håller de även bra i kylen i närmare en vecka.
Receptet – Så gör du:
Ketopannkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,25 dl mandelmjöl (blancherat & finmalet rekommenderas)
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk stevia/annat sötningsmedel
- 1 tsk bakpulver
- 5 st ägg
- 0,8 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk; kan behövas mer – se instruktionerna)
- 0,5 dl avokadoolja (eller någon olja med neutral smak som är flytande vid rumstemperatur)
- 1 tsk vaniljextrakt (valfritt, men rekommenderas)
- 1 nypa havssalt (valfritt, men rekommenderas)
Instruktioner
- Vispa ihop alla ingredienser i en bunke till en slät smet. (Smeten ska ha samma konsistens som typisk pannkakssmet. Om den är för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Tillsätt inte för mycket, annars blir pannkakorna för ”våta”.)
- Förvärm en oljad panna på spisen över medel-låg till medelvärme. Häll smeten på den heta pannan och forma till cirklar. Täck över och stek ca 1,5-2 minuter tills det börjar bildas bubblor. Vänd då och koka ytterligare 1,5-2 minuter tills de fått färg på andra sidan. Upprepa med resten av smeten.
Smakar bra men kombinationen av mandelmjöl och kokosmjöl ger en grynig konsistens, vilket inte gick hem hos 5-åringen men funkar för vuxen.