I denna artikel ger jag mitt bästa recept på LCHF-kesobröd!
Dessa lågkolhydratsbullar är kesobaserade bröd som är LCHF (låga i kalorier), megafluffiga och gör dig mätt. Basen i brödet är keso och färskost och rörs ihop med ägg, mandelmjöl, psylliumskal och chia till lagom konsistens.
Du kanske blir förvånad över att se att smeten innehåller keso. Detta är min hemliga ingrediens för perfekta LCHF-frallor.
Snabba kesobullar kanske låter lite konstigt för dig. Keso? I ett bröd?! Åh ja! Östeuropéer har bakat med keso i evigheter. Var beredd på att bli en del av klubben!
Kesobullar är så lätta och krämiga – de kommer bara att smälta i munnen! Kombinera dem med en varm kopp kaffe eller te och låt dina bekymmer smälta bort.
Dessa frallorna smakar bäst ljumna och nygräddade, men de är underbara att rosta och kan serveras som man vill till frukost eller som tillbehör till soppa.
Dessa enkla LCHF-kesobröd med keso är exempelvis hörnstenen i en välsmakande, mättande frukost! Gör gärna på förhand och förvara. Färdiga frukostalternativ är bra när du inte har tid att laga mat på morgonen.
Skär upp brödet och lägg i bacon, ägg och ost, och du har en supergod, mättande LCHF-frukost! Ta en fralla för ett mellanmål eller två för en mättande måltid!
Det här receptet är så enkelt som att blanda ihop ingredienserna och baka i ugnen. Du är bara några steg från en hel vecka med goda LCHF-kesobröd!
Receptet – Så gör du:
Kesobröd LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g keso
- 200 g färskost
- 2 st ägg
- 30 g mandelmjöl
- 30 g psylliumfröskal
- 20 g chiafrön
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- valfria frön som topping
Instruktioner
- Lägg färskost med keso i en skål.
- Vispa i äggen.
- Tillsätt mandelmjöl, psylliumskal och chia.
- Tillsätt bakpulvret och saltet.
- Blanda med mixer.
- Låt bröddegen vila i 5-10 minuter.
- Värm ugnen till 180°C över-/undervärme.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Forma 6 lika stora bullar av degen och lägg dem på den förberedda plåten. Toppa gärna med lite valfria frön (ex. sesam).
- Grädda kesobullarna i ca 35-40 minuter tills de är lätt gyllene.
- Låt bullarna svalna och toppa med skivad avokado eller tomatmozzarella.
Bullarna blir goda, men dessvärre blir mina väldigt platta och lite kompakta. Har du några tips för att de ska bli så fina och runda som på bilden?
Goda & matiga. Lätt att svänga ihop👌
Jätteroligt, det glädjer mig verkligen att höra!