Kasslersås med paprika – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på krämig kasslersås med paprika!

Det här krämiga receptet på kasslersås med röd paprika kombinerar kassler med grädde, färskost, parmesan och basilika för att skapa en utsökt sås som toppar härlig pasta.

Det här är ett av de där recepten som bara hände. Verkligen. Jag hade en liten bit färskost över från ett annat recept, lite matgrädde, en röd paprika och ett paket kassler som alla skulle behöva användas inom några dagar. Så jag tog en lök, lite vitlök och några andra saker och det här är vad jag fick till – en ljuvlig kasslersås!

Jag har sedan dess gjort det här receptet på kasslersås två gånger till. För att jag ska göra ett recept två gånger inom loppet av en vecka betyder absolut att det är en favorit. Vi kommer att njuta av detta om och om igen och jag hoppas att din familj älskar det lika mycket som vi gör.

Kasslersås är en klassiker i många svenska hem och att göra den med pasta är så otroligt (gott och enkelt)! Detta recept är både fräscht, modernt och enkelt, med en rätt så italiensk känsla skulle jag säga!

Kasslersås

Receptet – Så gör du:

Kasslersås med paprika

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Det här krämiga receptet på kasslersås med röd paprika kombinerar kassler med grädde, färskost, parmesan och basilika för att skapa en utsökt sås som toppar härlig pasta.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 250 g spagetti
  • salt till pastavattnet
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök tärnad
  • 1 st röd paprika skuren i tärningar
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 250 g kassler skuren 1,5 cm stora kuber
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl matgrädde
  • 60 g färskost
  • 2,5 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 5 st stora färska basilikablad
  • 0,5 dl hackad färsk persilja

Instruktioner

  • Koka upp en stor kastrull med vatten. Tillsätt spaghettin och en matsked salt. Koka pastan under den tid som anges på förpackningen.
  • Medan pastan kokar, gör med fördel kasslersåsen enligt kommande recept. Börja med att smälta smöret på medelhög värme i en stor, djup stekpanna eller gryta.
  • Tillsätt lök, röd paprika och vitlök. Täck över och låt stekas, rör om ofta, tills löken har mjuknat och är genomskinlig – cirka 6 till 7 minuter.
  • Lägg i den tärnade kasslern i pannan. Stek i 3-4 minuter tills kasslern är genomvärmd.
  • Tillsätt mjölk, grädde och färskost. Sjud, tills färskosten har smält.
  • Tillsätt parmesanost, salt, svartpeppar, basilika och persilja. Rör om för att kombinera. Sänk värmen till medel låg. Täck pannan och låt koka i 4-5 minuter.
  • Tillsätt den avrunna pastan till grytan/pannan med kasslersåsen. Rör om för att kombinera pastan med kasslersåsen. Om kasslersåsen verkar för tjock, tillsätt lite av pastakokvattnet en slev i taget, tills önskad konsistens uppnås.
  • Toppa individuella portioner med ytterligare parmesanost och hackad färsk persilja.
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kasslersås, Kasslersås med paprika, Krämig kasslersås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar