I denna artikel ger jag mitt godaste recept på kasslergryta med champinjoner!
Denna kasslergryta är perfekt när du behöver en snabb och god middag på bordet. Med en tillagningstid på cirka 40 minuter är den ett utmärkt val för vardagsmiddagar eller när du har oväntade gäster.
Servera den med ris, potatismos eller pasta och en fräsch sallad som sidorätt för att skapa en komplett och tillfredsställande måltid. Den passar också utmärkt som rester till lunch eller middag dagen efter.
Om du har några rester kvar av kasslergrytan kan du förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Då håller den sig fräsch i upp till 3-4 dagar. För att återuppvärma grytan, värm den i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen tills att den är genomvarm.
Om du vill ge grytan extra färg och krispighet kan du tillsätta några tärnade grönsaker som morötter eller zucchini. Du kan även anpassa kryddningen efter din egen smak och experimentera med olika örter och kryddor om du vill, för att skapa din unika version av rätten.
Kasslergryta med champinjoner och röd paprika är en otroligt god och lättlagad rätt som kommer att tillfredsställa dina smaklökar. Med sina fina smaker och krämiga konsistens är den perfekt för snabba middagar eller när du vill bjuda på något riktigt gott.
Här kommer receptet! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Kasslergryta med champinjoner
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g skivad kassler
- 250 g färska champinjoner (skivade)
- 1 st röd paprika (strimlad)
- 1 st gul lök, hackad
- 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja till stekning
- Färsk persilja (hackad) för garnering
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Stek kasslerskivorna på båda sidor tills de får en gyllene färg. Ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lite mer smör eller olja om det behövs. Tillsätt lök, vitlök, röd paprika och champinjoner. Stek dem tills de blir mjuka och gyllenbruna.
- Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, torkad timjan och oregano i pannan. Rör om väl och stek i ytterligare 1-2 minuter för att frigöra smakerna.
- Häll i grädde och vatten i pannan. Rör om och låt det koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter så att såsen tjocknar något.
- Lägg tillbaka kasslerskivorna i pannan och rör om så att de täcks av såsen. Låt grytan sjuda i ytterligare 5-10 minuter för att kasslern ska bli varm och smakerna att blandas.
- Smaka av med salt och peppar efter behag.
- Servera grytan varm, toppad med färskhackad persilja som garnering. Servera med ris, potatismos eller pasta och en fräsch sallad som sidorätt.
Enkel att göra och god även för mig som inte är så förtjust i cassler.