I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kasslergratäng med broccoli. Den här rätten är så enkel att göra, men så himla god.
Ostig gratäng med broccoli och kassler, utgör detta hälsosamma recept som är lågt i kolhydrater.
Det är en lätt men mättande måltid, proppfull med fantastiska smaker. Detta recept är gott året om och glädjer hela familjen eller sällskapet.
Kasslern kan ersättas med skinka, kalkon, kyckling eller nötkött, eller helt utelämnas för en vegetarisk version. Broccoli är mitt absoluta favorittillbehör till kassler.
Den här kassler- och broccoligratängen kan inte bli enklare. Du kan använda antingen färsk, fryst eller överbliven broccoli, kassler eller skinka.
När det kommer till vilken typ av ost man ska ha i finns det inget rätt eller fel, men riven cheddarost eller vanlig hushållsost är mycket passande för detta recept.
Personligen så är cheddar min favoritost eftersom den har den skärpan som ger smak till alla rätter. Dessutom tycker jag att den är tillräckligt salt, och de flesta rätter behöver bara lite tillsatt salt när du lägger till cheddar.
Receptet – Så gör du:
Kasslergratäng med broccoli
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 7,5 dl broccolibuketter (färska eller frysta)
- 2,5 dl kassler eller skinka
- 2,5 dl valfri ost (ex: cheddar eller hushållsost), riven
- 5 st ägg
- 0,75 dl mjölk
- ¼ tsk salt
- ⅛ tsk svartpeppar
- 1 msk smör för smörjning
Instruktioner
- Lägg broccolibuktorerna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
- Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
- Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuktionerna först.
- Skär kasslern/skinkan i bitar och tillsätt den ovanpå broccolin.
- Toppa med riven ost.
- Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
- Häll det över övriga ingredienser.
- Grädda i den förvärmda ugnen vid 180 grader Celsius i 30-40 minuter, så du ser att ägget är tillagat och osten är väl smält.