I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kassler i ugn med chilisås! Detta är en snabb, enkel och tidlös klassiker som alltid går hem!
Kassler i ugn med chilisås är en klassiker många känner igen från 70-talet och 80-talet. Denna rätt har dock mycket mer att ge än idag! En supergod och enkel middag väntar med kassler i ugn med chilisås.
- Det finns lite olika varianter på denna rätt. Vissa gillar att ha i ananas, men jag anser att det också går lika bra utan. Därför har jag angett det som frivilligt!
Jag gillar framförallt denna rätt som en del av vardagsmenyn. Det är både snabbt, enkelt och uppskattat av alla.
Testa gärna att steka lite paprika i olivolja i en stekpanna och ha ner i ugnsformen, om du vill ha lite extra grönsaker istället för paprikapulver.
Jag har angett 500 gram kassler som ett ungefär, men du kan utan problem öka på lite om du vill ha mer, utan att ändra särskilt mycket på receptet.
Receptet – Så gör du:
Kassler i ugn med chilisås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g kassler
- 1 dl chilisås
- 2 dl vispgrädde
- 2,5 dl matgrädde
- 1 dl riven ost
- frivilligt: 1 burk tärnade ananasskivor
- salt
- peppar
- paprikakrydda
- 4 portioner ris
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader och börja koka vatten till riset (koka riset).
- Häll av ananasen om du vill ha ananas i maten.
- Skiva kasslern i tunna skivor.
- Lägg skivorna i en ugnssäker form varvat med uppskurna ananastärningar.
- Blanda chilisåsen, vispgrädden och matgrädden.
- Häll över kasslern i den ugnssäkra formen.
- Toppa med riven ost.
- Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
- Baka i ugnen på 225 grader Celsius i 20 minuter.
- Servera med ris, smaklig måltid!