Karlsbaderbullar – Recept

4.8/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på karlsbaderbullar!

Så här kan man göra ljuvligt goda karlsbaderbullar hemma i köket. Jag hoppas verkligen att ni gillar dem precis lika mycket som vi gör det!

Detta är så himla goda bullar, som jag har gott och blivit helt förälskad i. De blir otroligt fluffiga och saftiga, och är inte alltför svåra att göra!

De har ingen fyllning, men degen blir otroligt saftig och god för det. Sedan penslar vi bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker.

Resultatet blir en ljuvligt god karlsbaderbulle, och med receptet får man cirka 25 stycken beroende på hur stora man gör dem!

Vill man göra fler bullar och frysa in så går det givetvis jättebra. Då kan man exempelvis dubbla upp receptet. Hoppas ni får det roligt när ni bakar dessa magiska karlsbaderbullar, och att ni sedan får massor av goda stunder tillsammans med dem!

Karlsbaderbullar

Receptet – Så gör du:

Karlsbaderbullar

4.8/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Så här kan man göra ljuvligt goda karlsbaderbullar hemma i köket. Jag hoppas verkligen att ni gillar dem precis lika mycket som vi gör det!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 25 bullar

Ingredienser
 

  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 st ägg (1 till pensling, 1 till degen)
  • 11 dl till 12 dl vetemjöl (anpassa efter behov)

Topping

  • 75 g smält smör
  • strösocker

Instruktioner

  • Värm mjölken till 37°C. Ta av värmen och för över till en stor bunke. Smula ned jästen och rör om med en gaffel.
  • Tärna smöret i små bitar och tillsätt det till mjölken i bunken, bit för bit. Tillsätt även de övriga ingredienserna (inte ett av äggen och inte toppingen). Rör ihop till en smidig konsistens som är aningen kladdig.
  • Låt jäsa under kökshandduk i 60 minuter.
  • Baka ut degen på en plan yta till ca 25 bullar beroende på storlek.
  • Rulla varje bulle till en långsmal korv. Sätt ihop ändarna, tvinna och rulla ihop till kringelbulle (bullnystan eller snurra är också fint).
  • Låt bullarna jäsa på plåt klädd med bakplåtspapper i 55 minuter, tills de blivit ungefär dubbelt så stora.
  • Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda vid 225°C i cirka 10 minuter, så de blir gyllene i färgen.
  • Ta ut bullarna och låt svalna på galler.
  • Pensla med smält smör och doppa bullarna direkt i strösocker.
  • Färdigt! Njut av dina karlsbaderbullar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Karlsbaderbullar

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar