Idag vill jag dela med mig av mitt bästa recept på kärleksmumsmuffins!
Kärleksmumsmuffins som är otroligt härliga och goda. Snabba att baka med en god muffinsbotten och en ljuvlig glasyr med hintar av kaffesmak!
Dessa kärleksmumsmuffins är ljuvliga till fikat, kaffet, eller efterrätten. Uppskattas av alla och så enkla att göra.
Förvara dem annars övertäckta i kylen! Perfekta att baka till exempelvis utflykter eller att bjuda på!
Verkligen allt med detta recept är snabbt och smidigt. Det är dessutom riktigt roligt att göra, vilket alltid gör det värt det. Ge det gärna ett försök med receptet nedan så önskar jag er massor av kärlek!
Receptet – Så gör du:
Kärleksmumsmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Muffinsbotten
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smält smör
- 1,5 dl mjölk
Glasyr
- 60 g smält smör
- 3 dl florsocker
- 3 msk kakao, siktad
- 3 msk till 4 msk starkt kaffe, exempelvis espresso
- riven kokos
Instruktioner
Muffinsbotten
- Smält smöret och ta genast av värmen. Låt svalna i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en skål, vispa ägg tillsammans med strösocker så det blir ljust och pösigt. Tillsätt vetemjölet, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör om så det blandas. Rör ned mjölken och det avsvalnade smälta smöret och rör om.
- Klicka ut smeten i 15-20 st muffinsformar, max upp till hälften.
- Grädda muffinsbottnarna i mitten av ugnen på 180°C i cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Fortsätt med glasyren under tiden.
Glasyr
- Smält smöret och ta av värmen. Rör ned övriga ingredienser förutom den rivna kokosen. Toppa varje muffins med en klick glasyr och toppa i sin tur glasyren med kokosflingor.