I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kärleksmums utan mjölk!
Gör en härligt ljuvlig kärleksmums utan mjölk som är enkel att göra. Med härlig mjölkfri glasyr och smakrik, riven kokos.
Ingen mjölk? Inga problem! Detta jättegoda recept på mjölkfria kärleksmums är ett recept som går snabbt att göra, och det kräver bara enkla ingredienser.
Jag älskar dessa kärleksmums utan mjölk och tycker de är så värda att göra. Otroligt goda till fikat, och till kaffe, saft eller till thé.
Förvara rester övertäckt i kylen, eller frys in för ännu längre hållbarhet.
Receptet – Så gör du:
Kärleksmums utan mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Kaka
- 6,25 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 4,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 100 g smält margarin (mjölkfritt)
- 4 dl vatten eller havredryck
Glasyr
- 100 g margarin (mjölkfritt)
- 2 msk kakao
- 2 msk kallt, nybryggt kaffe
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- riven kokos
Instruktioner
Kaka
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunken.
- Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen.
- Tillsätt vatten eller havredryck till det smälta margarinet, och tillsätt sedan till de torra ingredienserna.
- Rör om till en tjock, enhetlig smet. Klä en ugnsform eller plåt i bakplåtspapper, ca 30×30 cm i storlek.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader Celsius i ca 15 min.
Glasyr
- Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
- Tillsätt glasyrens övriga ingredienser förutom riven kokos och rör om.
- Bre ut glasyren på kakan och toppa med riven kokos.