Kärleksmums utan mjölk – Recept

5/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kärleksmums utan mjölk!

Gör en härligt ljuvlig kärleksmums utan mjölk som är enkel att göra. Med härlig mjölkfri glasyr och smakrik, riven kokos.

Ingen mjölk? Inga problem! Detta jättegoda recept på mjölkfria kärleksmums är ett recept som går snabbt att göra, och det kräver bara enkla ingredienser.

Jag älskar dessa kärleksmums utan mjölk och tycker de är så värda att göra. Otroligt goda till fikat, och till kaffe, saft eller till thé.

Förvara rester övertäckt i kylen, eller frys in för ännu längre hållbarhet.

Kärleksmums utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Kärleksmums utan mjölk

5/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härligt ljuvlig kärleksmums utan mjölk som är enkel att göra. Med härlig mjölkfri glasyr och smakrik, riven kokos.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 form

Ingredienser
 

Kaka

  • 6,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 4,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält margarin (mjölkfritt)
  • 4 dl vatten eller havredryck

Glasyr

  • 100 g margarin (mjölkfritt)
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt, nybryggt kaffe
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • riven kokos

Instruktioner

Kaka

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunken.
  • Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen.
  • Tillsätt vatten eller havredryck till det smälta margarinet, och tillsätt sedan till de torra ingredienserna.
  • Rör om till en tjock, enhetlig smet. Klä en ugnsform eller plåt i bakplåtspapper, ca 30×30 cm i storlek.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader Celsius i ca 15 min.

Glasyr

  • Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Tillsätt glasyrens övriga ingredienser förutom riven kokos och rör om.
  • Bre ut glasyren på kakan och toppa med riven kokos.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kärleksmums utan mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar