Kardemummamuffins med vaniljsmak – Recept

I denna artikel går vi igenom vårt favoritrecept på mjuka och fluffiga vaniljkardemummamuffins. De är enkla att göra, fyllda med fullkorn, och ljuvligt söta. De är fantastiska att åtnjutna med en kopp varmt kaffe eller te under en mysig fika, men du kan självklart servera dem hur du vill! De är dessutom mjölkfria.

När du biter i en mjuk och fluffig kardemummamuffins bakad med detta recept känns som en stor jättemysig kram. Kardemumma är ju bara så mysigt, vilket innebär att detta recept är speciellt utmärkt för bakning under vinterväder!

Dessa muffins är gjorda med fullkorn som är fullpackadade med bättre näringsinnehåll. Dessa kardemummamuffins är naturligt sötade med honung och är lätta och fluffiga. De är naturligtvis också fyllda med gott om söt vanilj och kryddig, varm kardemumma.

Dessa kardemummamuffins inspirerades faktiskt av en munk med vaniljkardemumma som jag provade på en resa i USA som jag gjorde 2019. De tar dessutom bara 30 minuter att göra, och om du vill kan du tillsätta hackade valnötter (på bilden till receptet valde jag att inte göra det, men du kan om du vill, och i receptet går jag igenom hur)!

Ingredienser (för 14 muffins)

  •  1 dl fullkornsmjöl
  •  ½ dl havrekli
  •  ½ dl vitt mjöl
  •  2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 st ägg
  • ½ dl kokosolja smält, men något avsvalnad
  • 2 dl osötad mandelmjölk (eller vanlig mjölk efter eget val)
  • 1 dl honung
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 2 dl hackade råa valnötter, plus extra för att strö över

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200ºC. Klä en muffinsform med muffinspapper och lägg åt sidan. Vispa ihop fullkornsmjölet, havregryn, vita mjölet, bakpulver, salt och kardemumma i en stor skål.
  • I en medelstor skål, vispa ihop ägg, kokosolja, mjölk, honung, lönnsirap och vaniljextrakt.
  • Addera de torra ingredienserna i skålen och blanda tills det en enhetlig smet.
  • Ha försiktigt ner valnötterna (om du vill ha valnötter, annars kan du strunta i detta).
  • Dela smeten jämnt i de förberedda muffinsformarna och fyll var och en cirka ¾ fulla.
  • Strö över hackade valnötter, om så önskas.
  • Grädda i cirka 14 till 17 minuter tills en tandpetare stucken i mitten på en muffins kommer ut ren.
  • Låt svalna i cirka 5 minuter. Låt svalna helt eller njut av dem varma!
kardemummamuffins banner

Kardemummamuffins med vanilj

I denna artikel går vi igenom vårt favoritrecept på mjuka och fluffiga vaniljkardemummamuffins. De är enkla att göra, fyllda med fullkorn, och ljuvligt söta. De är fantastiska att åtnjutna med en kopp varmt kaffe eller te under en mysig fika, men du kan självklart servera dem hur du vill! De är dessutom mjölkfria.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 14 muffins

Ingredienser
  

  • 1 dl fullkornsmjöl
  •  ½ dl havrekli
  •  ½ dl vitt mjöl
  •  2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 st ägg
  • ½ dl kokosolja smält, men något avsvalnad
  • 2 dl osötad mandelmjölk (eller vanlig mjölk efter eget val)
  • 1 dl honung
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 2 dl hackade råa valnötter, plus extra för att strö över

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200ºC. Klä en muffinsform med muffinspapper och lägg åt sidan. Vispa ihop fullkornsmjölet, havregryn, vita mjölet, bakpulver, salt och kardemumma i en stor skål.
  • I en medelstor skål, vispa ihop ägg, kokosolja, mjölk, honung, lönnsirap och vaniljextrakt.
  • Addera de torra ingredienserna i skålen och blanda tills det en enhetlig smet.
  • Ha försiktigt ner valnötterna (om du vill ha valnötter, annars kan du strunta i detta).
  • Dela smeten jämnt i de förberedda muffinsformarna och fyll var och en cirka ¾ fulla.
  • Strö över hackade valnötter, om så önskas.
  • Grädda i cirka 14 till 17 minuter tills en tandpetare stucken i mitten på en muffins kommer ut ren.
  • Låt svalna i cirka 5 minuter. Låt svalna helt eller njut av dem varma!
Keyword kardemummamuffins, kardemummamuffins med vanilj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning