I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kardemummamuffins!
Dessa goda kardemummamuffins är fantastiska att äta med en kopp varmt kaffe eller te under en mysig fika, men du kan självklart servera dem hur du vill!
Jag är fullständigt förälskad i dessa kardemummamuffins. De uppskattas av alla och är goda till fika, efterrätt eller mellanmål. Perfekta att ha hemma när man är sugen på något gott.
När man tar en bit av dessa mjuka och fluffiga kardemummamuffins så känns det verkligen som en stor jättemysig kram. Härligt smakrika och med riktigt god konsistens.
Kardemumma är ju bara så otroligt mysigt, kanske speciellt trevligt under höst och vinter, även fast jag gör dem året om!
Receptet – Så gör du:
Kardemummamuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vispgrädde
- 50 g margarin eller smör, smält och sedan avsvalnat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Smält margarinet/smöret och ta av värmen för att låta svalna.
- I en bunke, vispa ägg och socker så det blir ljust och fluffigt. Använd gärna elvisp.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och grädde till äggblandningen.
- Rör ner det avsvalnade margarinet/smöret.
- Fördela muffinssmeten i muffinsformar, fyll dem till cirka 2/3 av höjden.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C, cirka 12-15 min.