I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kardemummakaka med gräddfil!
Här är det bästa receptet på kardemummakaka med gräddfil som jag någonsin lagat. God smak av kardemumma som är synonymt med härligt nybakat!
Denna kardemummakaka med gräddfil blir riktigt saftig, mjuk, och fin i konsistensen. Jag rekommenderar den starkt.
Jag tycker kort sagt denna kardemummakaka med gräddfil är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kardemummakaka med gräddfil
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl gräddfil
- 1 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 4 tsk malen kardemumma
- 2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en kastrull på spisen eller i en skål i mikron, smäll smöret. Smöra och bröa en springform eller sockerkaksform.
- Blanda strösocker, vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke genom att röra om.
- Vispa ägget lätt och tillsätt till bunken. Tillsätt dessutom gräddfilen och det smälta smöret. Rör till en fin och enhetlig smet som sedan hälls i formen.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda på 180°C i 40 minuter. När en tandpetare som sticks ned inte blir kladdig av deg är kakan färdig.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund. Sikta lite florsocker ovanpå kardemummakakan och njut!