Kardemummakaka i långpanna – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

Här kommer ett mumsigt recept på kardemummakaka i långpanna!

Denna kardemummakaka i långpanna är ljuvligt god med härlig smak av kardemumma. Den är praktisk att baka och är himmelsk till fikat eller efterrätten! Skär upp i rutor och njut!

Jag fullständigt älskar denna kardemummakaka i långpanna och tycker den är riktigt god till en kopp kaffe eller saft. Den uppskattas av alla i vår familj och det är så trevligt att kunna ta en ruta.

Resultatet blir en riktigt saftig och mjuk kardemummakaka som är lättgjord med god kardemummasmak.

Som alltid med att baka i långpanna, så är denna kardemummakaka snabb och enkel, och därför tror jag att även ni kommer att gilla den! Framförallt så är den ju också väldigt god!

Detta är det bästa receptet på kardemummakaka i långpanna för mig! Testa gärna receptet nedan för en helt vanlig långpanna med måtten cirka 30×40 cm!

Kardemummakaka i långpanna

Receptet - Så gör du:

Kardemummakaka i långpanna

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna kardemummakaka i långpanna är ljuvligt god med härlig smak av kardemumma. Den är praktisk att baka och är himmelsk till fikat eller efterrätten! Skär upp i rutor och njut!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk malda kardemummakärnor
  • 4 dl mjölk

Topping

  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk pärlsocker

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Låt svalna.
  • Vispa ägg och strösocker pösigt i en skål och rör ner det avsvalnade smöret.
  • Nu är ett bra läge att sätta ugnen på 180°C.
  • Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och malna kardemummakärnor i en separat skål. Rör sedan ner i äggröran och tillsätt mjölken.
  • Klä en långpanna med upphöjda kanter, cirka 30×40 cm i mått, med bakplåtspapper. 
  • Häll ut och fördela smeten jämnt i långpannan. Toppa med mandelspån och pärlsocker.
  • Grädda kardemummakakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter vid 180°C.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna, skär sedan upp i rutor. Njut av din kardemummakaka i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kardemummakaka i långpanna

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar