I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kantarellpaj med bacon!
Denna kantarellpaj blir så otroligt god. Kantarellerna tillsammans med baconet och fyllningen gör den härligt krämig och fyllig. Perfekt tillsammans med en god sallad!
Kantareller och bacon är en vinnande kombination i denna paj. När man ska välja vilken riven ost som man ska använda i receptet, så kan jag tycka är västerbottenost väldigt gott för lite smak. Annars är också en mild riven ost ett riktigt bra val!
Resultatet blir fantastiskt, och denna paj har alltid blivit så otroligt uppskattad de gångerna vi har gjort den. Därför vågar jag nästan påstå att denna rätt uppskattas av i princip alla!
Allt med detta recept är faktiskt riktigt enkelt, snabbt och smidigt. Jag hoppas att det uppskattas av er lika mycket som det uppskattas av mig!
Sammanfattningsvis så tycker jag att detta recept är riktigt värt att göra. Anvisningarna med alla ingredienser och instruktioner som beskriver hur man gör pajen hittar ni här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Kantarellpaj med bacon
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pajdegen
- 3 dl vetemjöl
- 125 g margarin eller smör, tärnat
- 3 msk vatten
Fyllning
- 300 g kantareller
- 1 paket bacon
- 1 st gul lök, strimlad
- 2 dl riven ost (exempelvis Västerbottenost)
- 2 dl creme fraiche
- 3 st ägg
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Pajdegen: Knåda ihop tärnat margarin/smör med vetemjölet till en klumpig massa. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg. Tryck ut i en pajform, cirka 26-28 cm i diameter. Låt vila i kylen i 20 minuter, och värm ugnen till 225°C under tiden (fortsätt gärna med resten av receptet här nedan under tiden). Efter tiden i kylen, förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen vid 225°C.
- Stek strimlad lök i olja eller smör, tärnat bacon i torr panna, och kantareller i smör eller olja var för sig.
- Blanda ihop lök, bacon, och kantareller och lägg ned i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost.
- I en ren skål, rör ihop creme fraiche och ägg. Krydda peppar och bara lite salt (baconet är salt). Häll denna äggstanningen över innehållet i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter vid 225°C. Förbered gärna en härlig grönsallad under tiden.
- Färdigt! Njut av din kantarellpaj med bacon.
Skall ost verkligen vara på bacon svamp och inte ovanpå, efter äggstanning?
Vi bjöd på denna paj idag på en lunch med våra stuggrannar, vi tyckte alla att den var super god 😋