Kålrot i ugn – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kålrot i ugn!

Kålrot i ugn är ett härligt alternativ som kan serveras precis som potatis. Kålroten är en nyttig grönsak som dessutom har ungefär halva innehållet av kolhydrater jämfört med potatis. Otroligt gott och snabbt att göra!

Kålrot i ugn är riktigt enkelt, lätt krispiga och med en frisk och söt smakton. Därför är det så gott att göra kålrot i ugn som påminner om pommes frites!

Jag serverar min kålrot i ugn precis som jag skulle servera potatis i ugn. Som ett tillbehör till exempelvis kött, hamburgare, eller med kalops tycker jag är gott!

Extra intressant kan kålrot i ugn vara för de som äter LCHF-diet (keto), då kålroten har mindre kolhydrater jämfört med potatis.

Att göra kålrot i ugn är enkelt och smidigt, och jag hoppas att du gillar det! Det är ett mångsidigt och trevligt tillbehör i många rätter! Testa gärna receptet nedan!

Kålrot i ugn

Receptet – Så gör du:

Kålrot i ugn

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kålrot i ugn är ett härligt alternativ som kan serveras precis som potatis. Kålroten är en nyttig grönsak som dessutom har ungefär halva innehållet av kolhydrater jämfört med potatis. Otroligt gott och snabbt att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • salt
  • nymalen peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala kålroten och skär i cirka 1 cm tjocka stavar, tänk pommes frites!
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut kålrotsstavarna. Krydda med salt och peppar och ringla olja över bitarna, blanda lite direkt på plåten.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och tillaga i ugnen vid 225°C i cirka 25 minuter, tills att kålroten fått lite färg.
  • Färdigt! Njut av din kålrot i ugn och servera precis som potatis i ugn!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Kålrot i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar