I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kålrot i ugn!
Kålrot i ugn är ett härligt alternativ som kan serveras precis som potatis. Kålroten är en nyttig grönsak som dessutom har ungefär halva innehållet av kolhydrater jämfört med potatis. Otroligt gott och snabbt att göra!
Kålrot i ugn är riktigt enkelt, lätt krispiga och med en frisk och söt smakton. Därför är det så gott att göra kålrot i ugn som påminner om pommes frites!
Jag serverar min kålrot i ugn precis som jag skulle servera potatis i ugn. Som ett tillbehör till exempelvis kött, hamburgare, eller med kalops tycker jag är gott!
Extra intressant kan kålrot i ugn vara för de som äter LCHF-diet (keto), då kålroten har mindre kolhydrater jämfört med potatis.
Att göra kålrot i ugn är enkelt och smidigt, och jag hoppas att du gillar det! Det är ett mångsidigt och trevligt tillbehör i många rätter! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kålrot i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st kålrot
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- salt
- nymalen peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala kålroten och skär i cirka 1 cm tjocka stavar, tänk pommes frites!
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut kålrotsstavarna. Krydda med salt och peppar och ringla olja över bitarna, blanda lite direkt på plåten.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och tillaga i ugnen vid 225°C i cirka 25 minuter, tills att kålroten fått lite färg.
- Färdigt! Njut av din kålrot i ugn och servera precis som potatis i ugn!