I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalops med grädde!
Här är en riktigt god, krämig kalops med god smak och fin, len konsistens. Enkel och god att tillaga.
Finns det något godare än kalops med kokt potatis och rödbetor? Det är svårt att tacka nej till denna fina kalops med grädde, som ger lite fylligare och lenare konsistens.
Kalops är en riktigt värmande och mättande måltid som känns riktigt lyxig. Som ett självspelande piano står den och puttrar och arbetar av sig själv under majoriteten av tillagningstiden
Jag älskar denna kalops med grädde och tycker det är den bästa jag smakat. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kalops med grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g nötkött, grytbitar
- 100 g morötter
- 1 st gul lök
- 1,5 msk koncentrerad kalvfond
- 1,5 dl grädde
- 2 st lagerblad
- 6 st kryddpepparkorn
- 1 msk vetemjöl
- 6 dl vatten
- salt och vitpeppar
Instruktioner
- Skär upp köttet i ungefär 3×3 cm bitar och avlägsna överflödigt fett och senor.
- Grovhacka löken i bitar i bitar i större laget.
- I en gryta, tillsätt köttbitarna och löken och stek i matfett, ex. olivolja eller margarin, tills det fått färg. Tillsätt sedan vattnet, fonden, lagerbladen, kryddpepparkornen och saltet.
- Rör om under tiden som du låter kalopsen koka upp. Låt sedan sjuda med locket på i cirka 1,5 timme, vilket är den tid då köttet bör bli mört och fint. Tillsätt morötterna och grädden när det är 30 minuter kvar.
- Servera med kokt potatis och gärna med rödbetor!
Så enkel och god
Ska testa har alltid gjort med kalops med skysås vill ha sås som är tjockare
Brukar ibland reda med
Majsena brun såsstärkelse.