I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kallbryggt kaffe!
Detta är ett kaffe som är riktigt lent och gott, och sett till smaken så blir det mindre bittert, och istället mer sött än vanligt varmt kaffe. Det är riktigt enkelt att göra och det blir en spännande dryck som svalkar härligt i solen!
Kallbryggt kaffe är inte varmt kaffe som kyls ner, som man kanske kan tro! Det blir inte alls lika beskt i smaken som varmt kaffe, utan lite sötare, och lent och fint. Det passar alldeles perfekt när man sitter i solen och serveras med några isbitar.
Man gör denna dryck på kallt vatten som får stå i en kaffepress i kylen i minst 15 timmar. Gör det exempelvis kvällen innan du vill servera, så får det stå och bli färdigt under natten.
Testa själv på att göra denna trendiga dryck enligt receptet nedan, så märker man att det inte är så avancerat alls som man först tror. Det blir en riktigt god och härlig dryck som imponerar på de som man bjuder den på! Funkar med alla typer av grovmalet kaffe!
Receptet – Så gör du:
Kallbryggt kaffe (Cold brew)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 10 dl kallt vatten
- 60 g grovmalt kaffe
- isbitar till servering
Instruktioner
- Lägg det grovmalda kaffet i en kaffepress (pressobryggare). Du kan också använda en karaff, bara du kan sila av det malda kaffet senare.
- Tillsätt kallt vatten och rör om.
- Sätt på locket på kaffepressen/pressobryggaren, men pressa inte ner silen.
- Låt stå i kylskåpet i minst 15 timmar, exempelvis över natten.
- Ta ut ur kylen. Nu kan vi servera! Pressa bara ner silen.
- Färdigt! Häll upp i ett glas med isbitar och servera och njut!