I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kall sås till varmrökt lax!
Detta är en riktigt god och enkel kall sås till varmrökt lax som är mycket snabb och välsmakande! På bara 5 minuter och med sju enkla basingredienser som man ofta har hemma så får man den färdig och redo att serveras!
Denna kalla sås har jag gjort just för att den ska gå väl ihop med varmrökt lax. Jag skulle nästan vilja påstå att resultatet blir en perfekt kombination, och såsen går fort och enkelt att göra. Det bästa med såsen är att den egentligen bara kräver ett steg, och det är att man blandar alla ingredienser och rör om.
Denna sås gjorde jag till en bjudning nyligen och hela sällskapet tyckte den var riktigt ljuvlig. Lite smak från dijonsenapen, lite syrlighet från vinägern, krämighet från creme fraiche och sedan klassisk dill. Alla de saker som verkligen går bra ihop med varmrökt lax. Därför tänkte jag dela med mig av receptet på den idag!
Som tips på tillbehör, så servera gärna med kokt potatis och en grönsallad! Denna sås kan faktiskt inte bli mycket enklare och görs både snabbt och på enkla ingredienser. Jag hoppas att ni ska gilla den, lika mycket som vi gör här hemma hos mig! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Kall sås till varmrökt lax
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl creme fraiche
- 0,5 dl färsk finhackad dill
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Blanda till den kalla såsen genom att tillsätta alla ingredienser i en skål och röra om. Krydda med salt och peppar.
- Färdigt! Ställ in i kylen fram till servering. Njut av din kalla sås till varmrökt lax!
Jag gjorde om det med kapris + kaprisspad istället för vinäger och honung.