I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kabanossgryta!
Här är en härlig kabanossgryta som är god, saftig och värmande. Perfekt med lite ris, och en härlig grönsallad!
Kabanosser har en riktigt trevlig smak som blir helt perfekt i denna kabanossgryta. Den går även att göra med annan korv, men jag tycker kabanoss verkligen blir riktigt bra.
Denna stärkande rätt är en riktig favorit på matbordet och är enkel att göra. Perfekt för vardagar såväl som helger.
Kort sagt så älskar jag denna kabanossgryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kabanossgryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st kabanosser
- olivolja
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd paprika
- 1 st riven morot
- 200 g avrunna röda linser
- 3 dl passerade tomater
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 tärning grönsaksbuljong
- valfritt: persilja efter smak (ca 1/2 kruka)
Instruktioner
- Skala och hacka den gula löken, samt vitlöksklyftan. Skala och riv moroten. Skär paprikan i bitar.
- Skiva kabanosserna i 1,5 cm tjocka skivor. Fräs tillsammans med löken, paprikan, vitlöken och moroten i lite olivolja.
- Tillsätt passerade tomater, creme fraiche, linser och buljongtärning. Är grytan för krämig i konsistensen kan man tillsätta lite vatten.
- Rör om och låt puttra under lock i 15 minuter. Sätt ditt ris på kokning.
- Smaka av med salt och svartpeppar, och tillsätt eventuellt lite vatten på nytt om grytan är för krämig.
- Färdigt! Servera gärna till ris. Valfritt: tillsätt persiljan strax innan servering.