I denna artikel vill jag dela med mig av det recept på jordgubbskompott som alltid har blivit bäst för mig!
En underbar jordgubbskompott som går enkelt att göra. Ett perfekt tillbehör till exempelvis glass, yoghurt, gröt, pannacotta, eller som sås till en kaka!
Jag älskar denna jordgubbskompott, och detta är det godaste receptet enligt mig. Jag har testat lite olika recept, men tycker ofta de kan bli lite för komplexa, så jag gillar att skala ned det och verkligen låta jordgubbarna stå i centrum, med bara lite socker och en liten skvätt citron som ger lite fräschör.
Detta recept är också riktigt tacksamt att göra, då det har en väldigt enkel och snabb tillagning. Med bara tre enkla ingredienser som man nästan alltid har hemma, samt en tillagning som tar totalt 15 minuter inklusive förberedelser, så är detta recept verkligen snabbt och smidigt!
Kompotten serveras både varm och lite kallare. Välj efter dina preferenser! Förvara rester övertäckt i kylen i exempelvis en burk eller låda, men försök att äta upp inom närmaste dagen för bästa smak och konsistens. Går bra att värma upp i exempelvis mikron efter att ha förvarats i kyl!
Denna jordgubbskompott går alltid lika snabbt och enkelt att göra. Resultatet har hittills aldrig svikit mig, och jag hoppas att ni också kommer att gilla den! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Jordgubbskompott
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 225 g jordgubbar, färska eller frysta
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk citronsaft
Instruktioner
- Skär av toppen på jordgubbarna.
- Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i 8-12 minuter, till önskad konsistens.
- Färdigt! För över till en skål och servera, låt eventuellt svalna innan servering.