I denna artikel delar jag med mitt favoritrecept på japansk majonnäs (kewpie)!
Denna hemmagjorda japanska majonnäs, även känd som Kewpie-majonnäs, är en allsidig sås som passar utmärkt inte bara till japanska rätter, utan även till många andra maträtter. Dess mildhet och krämighet gör den till ett fantastiskt tillbehör till sallader, sandwiches, wraps, grillat kött, skaldjur, fiskrätter, och mycket mer.
Detta är verkligen en sås som kan användas för att förhöja smaken i en mängd olika rätter och kommer säkerligen att bli en omtyckt favorit i ditt kök.
Hållbarheten på detta recept är ungefär en vecka i kylen. Om du inte tror att du kommer att använda hela mängden kewpie-majonnäs inom en vecka, kan du även halvera receptet för att göra mindre portioner.
Receptet är faktiskt väldigt enkelt och kräver bara några grundläggande ingredienser som äggulor, vitvinsvinäger, socker, japansk sojasås, dijonsenap och en neutral olja. Det är genom vår noggranna balansering av dessa ingredienser och tillsatsen av kryddor som vi uppnår majonnäsen Kewpies signatursmak.
Med bara några minuters arbete och några omgångar med vispen, kommer du snart att ha en skål med len och krämig majonnäs redo att förhöja din matlagning.
Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid önskar jag er alla!
Receptet – Så gör du:
Japansk majonnäs (Kewpie)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st äggulor
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk japansk sojasås
- 2 tsk dijonsenap
- 1/4 tsk salt
- 1 dl solrosolja eller annan neutral olja (ex. rapsolja)
- 1 tsk risvinäger valfritt, för extra autentisk smak
- 1 tsk mirin valfritt, söt risvin
Instruktioner
- I en skål, tillsätt äggulor, vitvinsvinäger, socker, japansk sojasås, dijonsenap och salt. Blanda väl med en visp tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade.
- Fortsätt att vispa medan du långsamt tillsätter solrosoljan i en tunn stråle. Detta är en viktig steg för att få majonnäsen att emulgera och bli krämig.
- Om du vill ha en extra autentisk smak, tillsätt risvinäger och mirin i majonnäsen och blanda väl.
- Smaka av majonnäsen och justera smaken efter behov. Om du vill ha en sötare majonnäs, tillsätt lite mer socker eller mirin. Om du föredrar den mer syrlig, tillsätt mer vitvinsvinäger.
- Färdigt! Överför majonnäsen till en lufttät behållare och förvara i kylskåp. Kewpie håller sig bra i kylen i upp till en vecka.
ska göra majonäsen till påsk hoppas jag lyckas