I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jamaican jerk!
Denna hemmagjorda jamaican jerk ger alla de underbara jamaikanska smakerna när du lagar mat med dessa kryddor. Denna kryddmix används traditionellt till kyckling, men den fungerar utmärkt till räkor och andra skaldjur. Mycket mångsidig!
På jakt efter lite kryddiga smaker! Med denna jamaican jerk kan du krydda vilket protein du än föredrar. Varför inte tofu exempelvis?
Denna kryddmix fungerar även bra ihop med grönsaker, ett hett tips är att testa den över några grillade eller ugnsbakade majskolvar!
Det är så härligt att och bättre att göra sin egna jamaican jerk tycker jag, eftersom man då får styra ingredienserna helt själv. Jämfört med en butiksköpt kryddmix så vet man inom sig att en egengjord inte innehåller några okända konserveringsmedel, utan bara rena kryddor!
Receptet nedan med dess angivna mängder ger en liten kryddburk totalt! Testa gärna, så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som jag gör!
Receptet - Så gör du:
Jamaican jerk (krydda)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk salt
- 2 tsk mald svartpeppar
- 2 tsk torkad timjan (eller använd 1 tsk mald färsk timjan)
- 2 tsk strösocker (eller använd farinsocker)
- 1 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk torkad persilja
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk chili flakes
- ½ tsk mald kanel
- ½ tsk mald muskotnöt
- ½ tsk mald kryddnejlika
- ¼ tsk malen spiskummin
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser i en skål.
- Blanda alla ingredienser genom att vispa eller röra om.
- Förvara i en lufttät behållare och använd efter behov! Kryddan är mångsidig och passar bra till kött, fisk, skaldjur, tofu, grönsaker, för att bara nämna några alternativ!