I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagda ägg!
Om du har hårdkokta ägg och fem extra minuter kan du göra dessa fina inlagda ägg med gurkmeja! De är bäst. Hårdkokta ägg inlagda i gurkmeja och äppelcidervinäger – vackert, snabbt att göra, och framförallt gott!
Ta dina ägg till en ny nivå med detta enkla recept på inlagda ägg med gurkmeja, för extra smak till din lunch, frukost eller middag!
De är också otroligt enkla och snabba att göra, och bekväma att ha till hands. Inlagda ägg, som dessa, kommer att hålla i ditt kylskåp i en vecka eller två, och jag älskar att använda dem på alla möjliga sätt.
Som en komponent i en snabblunch kan du inte gå fel, eller i en salladsskål, eller bara som ett fristående mellanmål.
Gurkmejan ger en viss näringsvikt till receptet och ger en fin gul nyans till utsidan av varje ägg. Äppelcidervinägern ger en fin zing till smaken och stramar också upp äggets konsistens. Du måste ge dessa ett försök!
Kort sagt älskar jag dessa inlagda ägg och rekommenderar receptet nedan starkt!
Receptet - Så gör du:
Inlagda ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 st hårdkokta ägg
- 2 tsk mald gurkmeja
- 3,25 dl äppelcidervinäger
- 1,25 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
- ½ st gul lök (eller 4 schalottenlökar), tunt skivad(e)
- 1 msk hela pepparkorn
Instruktioner
- Koka upp vinäger, vatten, socker, salt och gurkmeja i en liten kastrull. Rör om tills sockret lösts upp.
- Lägg löken, pepparkornen och de hårdkokta äggen i en glasburk. Häll vinägerblandningen över äggen, fäst locket, rotera försiktigt för att flytta runt schalottenlöken och ställ i kylen i upp till ungefär tio dagar till två veckor.
- Njut av dina inlagda ägg!